Achter de schermen bij Brooke Shaden

Achter de schermen bij Brooke Shaden

Nadja Geskus 694 0
Brooke Shaden is een fotografe die zeer bijzonder werk neer zet. Haar beelden zijn surrealistisch en hebben een zeer duidelijke handtekening. Tijdens haar serie Fourth Wall Project werden er ook filmopnames gemaakt. Neem een kijkje achter de schermen bij dit bijzondere project.

Brooke Shaden

Fotografe Brooke Shaden woont en werkt in Los Angeles. Haar werk is een combinatie van fotograferen en een hoop editing. Op die manier creëert ze haar eigen werelden, surrealistische, maar prachtige beelden waarin Brooke Shaden hoopt dat wij leven. Elk beeld heeft een eigen verhaal. Shadens foto’s onderzoeken de betekenis van het leven. Ze vervormt een simpel concept zoals leven en dood tot een complex en magnetisch geheel. In haar beelden verleidt ze de kijker om de vertrouwde wereld los te laten, om ruimte te maken voor een intensere belevingswereld.

Achter de schermen bij Brooke Shaden

Achter de schermen

De serie Fourth Wall Project is gemaakt in de periode van december 2015 tot november 2016. Er wordt gekeken naar wat er gebeurt als we de 'vierde wand' afbreken. Wat overigens ook een term in de filmwereld is. De prints die Brook Shaden maakte zijn limited editions op fine art papier. Ze zijn 107 cm bij 107 cm en hebben een oplage van twee. De kleinere versie heeft een oplage van drie.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja