Acht experts aan de slag met Photoshop 1.0

Julian 1900 1
Adobe Photoshop bestaat 25 jaar. Een mooi moment om eens terug te blikken op de eerste versie van het beeldbewerkingspakket. CreativeLive liet acht Photoshop-experts hun gang gaan met de oerversie van Photoshop en maakte een video van hun bevindingen.

In 25 jaar tijd is er veel veranderd. Dat blijkt wel uit de ervaringen van de acht experts die met Photoshop 1.0 aan de gang gaan in deze video. Onder andere fotograaf Matt Kloskowski en Adobe Evangelist Julieanne Kost kregen de uitdaging om iets te maken met de allereerste versie van de populaire beeldbewerkingsoftware.

De experts verbazen zich over het gebrek aan lagen, de afwezigheid van 'real-time' previews en het feit dat je slechts één keer 'undo' kunt toepassen. Photoshop 1.0 werd in 1990 door Adobe op de markt gebracht. Het pakket was enkel beschikbaar voor Mac OS. In 1992 verscheen met Photoshop 2.5 voor het eerst een Windows-versie.

25 Years of Photoshop - Dream On

Adobe maakte zelf ter ere van het jubileum onderstaande video. Ook hierin zie je het werk van diverse experts, maar dan met de nieuwste technieken. Verschillende artiesten deelden hun PSD-bestanden, Adobe maakte vervolgens een spectaculaire animatie met alle afzonderlijke lagen.

afbeelding van Fred de Jong

Werkt al 24 jaar met Photoshop