ACDSee Pro 4 krijgt publieke betaversie

Julian 842 0
Deze herfst zal er een gratis betaversie van ACDSee Pro 4 te downloaden zijn. Het vernieuwde workflow-pakket krijgt verbeterde tools voor beheer van metadata en geotags en betere raw-verwerking.

Ook aan de lancering van ACDSee Pro 3 ging een betatest vooraf. Deze versie werd volgens de fabrikant meer dan tienduizend keer gedownload. Waar de derde versie van het pakket een compleet nieuwe interface kreeg, is ACDSee Pro 4 een update die vooral verbeteringen bevat.

Het nieuwe pakket voldoet aan de standaarden van de Metadata Working Group en krijgt ‘workflow-versnellende’ gereedschappen voor het bekijken en toevoegen van metadata, aldus de softwaremakers. Ook komt er bredere ondersteuning voor geotagging, met verbeterde weergave op de kaart en wordt betere raw-verwerking beloofd.

Inschrijven

Volgens de makers gaat de betatest in de herfst van start, maar het is nog niet bekend vanaf welke datum de beta te downloaden is. Geïnteresseerden kunnen zich alvast inschrijven op de website. Ook de Mac-versie van het pakket krijgt een nieuwe betaversie.