Accessoires voor Fujifilm X-T1, 1,4x-converter voor X100(S)

jesse kraal 1818 0
Wie zich gelimiteerd voelt door het 23mm-objectief (35mm equivalent) van de Fuijfilm X100(S) kon al bij Fujifilm terecht voor een groothoekadapter, daar komt nu een teleconverter bij. Daarnaast komt de fabrikant met accessoires voor de Fujifilm X-T1.

Het 23mm f/2-objectief op de Fujifilm X100/X100S gedraagt zich als een 35mm-objectief op een fullframe-camera. Met de optionele groothoekadapter WCL-X100 maak je daar een 18,4mm-objectief van, ofwel een 28mm-equivalent. Nu komt daar de teleadapter TCL-X100 bij, die het brandpunt met 1,4x verlengt waardoor je dezelfde beeldhoek krijgt als met een 50mm-objectief op een fullframe-camera. Het diafragma van f/2 blijft behouden.

De teleconverter was als prototype begin dit jaar al te zien op de CP+ maar beleeft nu zijn officieƫle introductie. Vanaf mei moet de adapter in de Verenigde Staten leverbaar zijn, een adviesprijs is niet bekend. We hebben de vraag openstaan bij de Nederlandse importeur. Er komt zowel een zilveren als een zwarte variant beschikbaar.

TCL-X100

Accessoires voor Fujifilm X-T1

Tegelijkertijd lanceert Fujifilm ook nieuwe accessoires voor de X-T1. Hoewel, nieuw? De extra grote handgreep, die door het leven gaat als MHG-XT Large, kregen we tijdens de introductie ook al te zien. De greep is voorzien van een metalen plaat die je onderop je camera schroeft. Het batterijcompartiment blijft bereikbaar en dankzij een Arca Swiss-compatibele aansluiting kun je je Fujifilm X-T1 zo op de meeste statieven schuiven.

Wie dat laatste wel ziet zitten, maar geen behoefte heeft aan extra houvast op zijn Fujifilm X-T1 kan opteren voor de MHG-XT Small. Verder is er nog de EC-XT 'extended eyecup', een grotere oogschelp, en de GB-001, een polsstrap voor de Fujifilm X-T1, maar ook voor alle andere X-serie camera's van Fujifilm. Ook deze accessoires zouden vanaf mei beschikbaar moeten zijn voor nog onbekende prijzen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse