Abstracties door René van Rijswijk

Redactie 1307 0
In de rubriek Exposure vertelt wekelijks een fotograaf over zijn beste werk. Deze week zetten we René van Rijswijk met zijn abstracte foto’s in de schijnwerpers.

René van Rijswijk

Het fotografievirus sloeg ongeveer 15 jaar geleden toe bij René van Rijswijk, toen hij in aanraking kwam met Fotoclub Zwijndrecht. “Dit is een actieve vereniging die verbeelding hoog in het vaandel heeft staan. Elke zondagmorgen gaat er een groepje fotografen opuit om een locatie te fotograferen. Als mijn werk het toelaat (ik werk in ploegendienst bij de NS als machinist) ga ik ook mee. Wat onderwerpen betreft ben ik een 'alleseter'. Ik zie heel veel dat ik interessant vind om vast te leggen. Licht en schaduw, kleur, abstracties, architectuur, maar ook mensen leg ik vast in mijn kader. Ik probeer alles op mijn manier te verbeelden, compositie speelt daarbij een belangrijke rol. Sinds drie jaar fotografeer ik nu met de Nikon D70 en de 18-70mm kitlens. Meestal gebruik ik de groothoek stand, ik kan dan heerlijk spelen met de vervreemding die dit teweeg brengt. In mijn fotografie kies ik voor verbeelding boven afbeelding. Ik wil de kijker aanzetten tot fantaseren.”

 

 


Meer werk van René van Rijswijk is te vinden op zijn website: www.renevanrijswijkfotografie.nl


 

Foto 1
Deze foto maakte ik bij de Kunsthal in Rotterdam. Het mooie strijklicht langs het kunstwerk viel mij op, maar dat was voor mij te weinig. Ik wachtte tot er mensen langsliepen en ik zo hun weerspiegeling in de ruit kon vastleggen.


Sluitertijd: 1/125
Diafragma: f/7.1
ISO waarde: 200

Wil jij ook je foto's op deze site terugzien? Stuur een mailtje naar exposure(at)digifotopro.nl met een link naar je website of onlinefotoalbum en wie weet nemen we binnenkort contact met je op!

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie