Aanmelden voor Internationaal Fotofestival Leiden 2015 tot 31 mei

Julian 1395 0
Het Internationaal Fotofestival Leiden (IFL) biedt een podium aan nieuw Europees fototalent. Studenten die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd (BA en/of MA) aan een academie of fotografiegerelateerde opleiding kunnen zich inschrijven tot en met zondag 31 mei 2015.

De aanmelding voor de derde editie van het Internationaal Fotofestival Leiden is geopend. Ben je in de afgelopen vijf jaar afgestudeerd aan een fotoacademie of fotografie- gerelateerde opleiding, dan kun je proberen om een plekje te veroveren op het festival.

Twintig fotografen

Een onafhankelijke internationale vakjury (met als voorzitter Wim van Sinderen, senior curator van het Fotomuseum Den Haag) beoordeelt de inzendingen en selecteert twintig fotografen. Uit die twintig wordt één winnaar gekozen, die een geldprijs van duizend euro ontvangt. In 2014 won Renate Beense de prijs.

Alle geselecteerde fotografen krijgen ruime publiciteit, waaronder een tentoonstelling van vier foto's op groot formaat in de Leidse binnenstad, een binnententoonstelling, vertoning van hun werk op een groot digitaal scherm en vermelding in de expositiegids.

Photoville in New York

Bovendien wordt het werk van de twintig geselecteerde fotografen ook vertoond op het toonaangevende Amerikaanse fotofestival Photoville (Brooklyn, New York City) in september 2015. Dankzij een samenwerking heeft het IFL hier een eigen expositieruimte, in de vorm van een zeecontainer.

Alle deelnamevoorwaarden vind je op de website van het festival. De festivalbijdrage bedraagt 10 euro per fotograaf.

De derde editie van het Internationaal Fotofestival Leiden vindt plaats van 10 t/m 31 oktober 2015 in Leiden.