Samyang autofocus objectieven voor Canon en Nikon

Aangekondigd: Samyang autofocus objectieven voor Canon en Nikon

Fabienne Keijzer 1715 0
Eerder dit jaar introduceerde Samyang de eerste autofocus objectieven die het bedrijf ooit heeft geproduceerd. In eerste instantie waren de nieuwe 50mm f/1.4 en 14mm f/2.8 objectieven alleen bedoeld voor fotografen die met Sony E-mount Full Frame werken. Nu heeft Samyang laten weten de objectieven ook beschikbaar te maken voor Canon en Nikon.

Canon en Nikon

Hoofd productplanning van Samyang, Jeong Min Shin, liet in een interview met het Franse Focus-Numerique weten dat het bedrijf begonnen is met de productie van autofocus objectieven voor Canon en Nikon. De al eerder dit jaar uitgebrachte 50mm f/1.4 en 14mm f/2.8 objectieven voor de Sony E-vatting Full Frame sensor camera’s uit de A7 serie zullen hoogstwaarschijnlijk ook voor Canon en Nikon worden uitgebracht. Het is nog niet bekend wanneer deze beschikbaar zullen zijn.

Samyang 50mm AF F1.4 FE

Fujifilm en MFT

Fotografen die werken met Fujifilm en Micro Four Thirds kunnen voorlopig geen Samyang autofocus objectieven verwachten. Het bedrijf laat weten die markt wel interessant te vinden, maar nog niet van plan is om ervoor te produceren. 
 

Lees ook: Samyang introduceert 50mm f/1.4 met autofocus 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne