Meyer-Optik Nocturnus II 50mm F/0.95 voor Sony E-mount

Aangekondigd: Meyer-Optik Nocturnus II 50mm F/0.95 voor Sony E-mount

Fabienne Keijzer 1335 2
De Duitse objectievenfabrikant Meyer-Optik-Goerlitz heeft de Nocturnus II 50mm F/0.95 aangekondigd voor full frame Sony E-mount. Het bedrijf staat bekend om de hoge kwaliteit objectieven die volledig in Duitsland worden geproduceerd.

Meyer-Optik-Goerlitz Nocturnus II 50mm F/0.95

Het aangekondigde Nocturnus II 50mm F/0.95 objectief voor full frame camera’s met Sony E-mount is in staat om bij zeer weinig licht een snelle sluitertijd te behouden. De onderdelen die Meyer-Optik-Goerlitz gebruikt voor hun exclusieve objectieven worden ge-fine-tuned en onderworpen aan verscheidene test procedures om zo de hoogste kwaliteit te waarborgen. Het Nocturnus II 50mm f/0.95 objectief beschikt over handmatige scherpstelling en heeft negen diafragmabladen. De optica zijn ontworpen om een hoge scherpte in het focusgebied te creëren om zo chromatische aberratie te verminderen. Het aangekondigde objectief is geoptimaliseerd voor Sony’s full frame E-mount camera’s en schijnt enorm stil te zijn.
Meyer-Optik-Goerlitz Nocturnus II 50mm f/0.95

Meyer-Optik-Goerlitz

Meyer-Optik-Goerlitz is een Duitse objectievenfabrikant die na jarenlange afwezigheid volledig is herrezen uit de as. Het bedrijf  is jarenlang afwezig geweest tot het in 2014 nieuw leven ingeblazen kreeg door een Kickstarter-campagne en brengt nu zeer regelmatig nieuwe objectieven op de markt. Alle objectieven worden met de hand in Duitsland gemaakt om de kwaliteit te waarborgen. Op alle objectieven zit dan ook vijf jaar garantie.

Beschikbaarheid en prijs

Het Meyer-Optik-Goerlitz Nocturnus II 50mm F/0.95 objectief zal volgens Phoblographer ongeveer 3000 dollar gaan kosten en zal vanaf januari 2017 verkrijgbaar zijn. Op de website van het Duitse bedrijf kun je wel alvast de productpagina van het aangekondigde objectief bezoeken, maar er is nog geen uitgebreide informatie beschikbaar.

Lees ook: Nieuw portretobjectief van Meyer-Optik

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Pim Geerts

is er meer bekend over exif informatie overdracht en laat 't diafragma zich vanuit de body aansturen?

afbeelding van Fabienne Keijzer

Helaas is daar nog geen informatie over te vinden Pim, alles wat tot nu toe bekend is over het objectief is te vinden op deze (Duitse) website