Aandacht voor fotojournalistiek op Avond van de Persvrijheid

Redactie 635 0
Op de Internationale Dag van de Persvrijheid - aanstaande dinsdag, 3 mei - wordt deze keer ook aandacht besteedt aan fotojournalistiek. Tijdens de Avond van de Persvrijheid vindt er een rondetafelgesprek plaats over het onderwerp.

Het comité 'Dag van de Persvrijheid' organiseert tijdens de Internationale Dag van de Persvrijheid de Persvrij­heidlezing en de Avond van de Persvrijheid in Trouw Amsterdam.

Tijdens laatstgenoemde vinden verschillende debatten en discussies plaats, waaronder het rondetafelgesprek 'Foto's op het net', over fotojournalistiek. Het comité bestaat uit Free Voice, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Nederlandse Dagbladpers, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Persmuseum, Press Now en RNTC.

Foto's op het net

Tijdens 'Foto's op het net' zal gesproken worden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van internet voor fotojournalistiek. Naast Claudia Hinterseer (Noor Agency) zullen ook Maarten Koets (World Press Photo) en Edie Peters (PhotoQ) aan het gesprek deelnemen. Harm Botje, bestuurslid Press Now en Free Voice, zal het gesprek leiden. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie