Inspirerende video van een bijzondere fotograaf

A Tribute to Discomfort - Cory Richards

Redactie DIGIFO... 1020 0
Cory Richards houdt niet van bankhangen. Hij heeft alle continenten bezocht, de hoogste bergen ter wereld beklommen en de mooiste foto's gemaakt. Achter veel van deze foto's zit veel afzien: koude vingers, weinig zuurstof en totale uitputting. Maar volgens Richards is al dat leiden het waard. In deze korte video legt hij uit waarom.

In de video zien we Richards aan het werk op Antarctica en in de Himalaya, waar hij niet alleen de mooiste landschappen fotografeert, maar ook fantastische portretten maakt. Ook legt hij uit wat volgens hem de belangrijkste truck is om een goede foto te maken.

Lees ook: TedxTalk van Corey Rich: Omarm ongemak

Cory Richards

Cory Richards kan niet stilzitten. Hij is nog niet thuis van een expeditie of hij begint de volgende al te plannen. Deze onrust heeft hem in een korte tijd al landen als Myanmar, Nepal en Pakistan gebracht. Tijdens een winterbeklimming van de Gasherbrum II kwam hij in een enorme lawine terecht die hij ternauwernood wist te overleven. De foto die hij direct hierna van zichzelf maakte kwam op de cover van National Geographic en werd één van de krachtigste zelfportretten in de afgelopen jaren.

Kijk voor meer informatie over Cory Richards op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie