A Sharper Scaling: foto’s vergroten met meer scherpte

A Sharper Scaling: foto’s vergroten met meer scherpte

Jasper van Bladel 2356 0
De afmetingen van een digitale foto vergroten gaat tegenwoordig heel aardig, maar je verliest door het proces altijd scherpte. Een gratis programma genaamd A Sharper Scaling zegt het beter te doen dan alle andere software, inclusief Photoshop.

Mocht je ooit een foto willen vergroten, kijk dan eens naar het programma A Sharper Scaling. De makers van de software zeggen dat je via hun programma het scherpste resultaat krijgt na het vergroten van je foto.

Op de website van A Sharper Scaling zie je vergelijkingen met andere vergrotingsmethoden staan. Zo zie je foto’s die hij vergroot heeft door middel van ‘bicubische interpolatie’, een foto waarbij hetzelfde proces is toegepast plus een ‘onscherp masker’, een foto van formaat veranderd in Photoshop met ‘behoud details’ en daarnaast het resultaat uit A Sharper Scaling. Er is een duidelijk verschil te zien in het voordeel van de nieuwe software.

Gratis

Het programma is gratis en is beschikbaar voor gebruikers van een Windows-pc. Apple gebruikers zullen het met Photoshop moeten blijven doen.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper