9-25mm f/2.8-5 waarschijnlijk high-endzoom Nikon-1

jesse kraal 1482 0
Momenteel bestaat het Nikon-1-assortiment uit twee camera's en drie objectieven, maar daar moet snel verandering in komen. Een gepubliceerd patent maakt duidelijk dat Nikon werkt aan een lichtsterk standaardobjectief met een bereik van 24-70mm (kleinbeeld-equivalent)

Vermenigvuldig je 9-25mm met 2,7, de cropfactor van de Nikon-1-camera's, dan kom je op afgerond 24-70mm uit. Een 24-70mm met een maximaal diafragma van f/2.8, dat klinkt bekend! Er is wel een verschil, volgens het patent dat op het Japanse Egamiblog verschijnt is de maximale lensopening alleen op de uiterste groothoekstand f/2.8. Zoom je maximaal in, dan moet je het met minimaal f/5.0 doen.

Consessie

Het is een concessie waarvan we verwachten dat Nikon die doet om het objectief relatief compact en betaalbaar te houden, ze richten zich met de Nikon-1 immers meer op consumenten dan op professionals. Dat Nikon met lichtsterkere objectieven gaat komen voor de 1-serie was overigens al bekend. In een interview gaf Tetsuya Yamamoto, hoofd ontwikkeling bij Nikon, dit al prijs.

Nikon-1
Momenteel heb je de keuze uit drie objectieven, dat moeten er in de nabije toekomst meer worden

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse