80 jaar oude Meyer Optik objectief op Kickstarter

80 jaar oude Meyer Optik objectief op Kickstarter

Fabienne Keijzer 480 0
Het Duitse objectievenbedrijf Meyer Optik heeft al vaker oude lenzen geherintroduceerd. Dit doen ze vaak via crowdfunding-acties. Nu ook deze Primoplan 58/F1.9, een objectief dat 80 jaar geleden door Paul Schaefter is ontworpen.

80 jaar oud design 

De Primoplan 58/F1.9 is vernieuwd en bestaat uit vijf verschillende elementen en hij zorgt voor verscheidene bokeh-effecten. Er zijn wel een paar componenten origineel gebleven, onder andere de behuizing van het objectief is onveranderd gebleven ten opzichte van het 80 jaar oude design. Hierdoor kan Meyer Optik de objectieven voor een gunstige prijs aanbieden.

Meyer Optik Primoplan

De specificaties

Het objectief is compatibel met de volgende mounts: Canon EF, Nikon F, Sony E, Fuji X, Micro Four Thirds, M42, Pentax K en de Leica M. Het objectief heeft een lichtintensiteit van f1.9, een minimaal diafragma van f22, weegt ongeveer 200 gram, heeft 5 lenzen in 4 groepen met  Scott Glass, O’hara Anti Reflex Coating. Het formaat van het objectief is 24 x 36 mm, compatibel met Fullformat en APSC.

Meyer Optik Primoplan

Kickstarter

Met nog een maand te gaan van de Kickstarter-campagne is het begrootte bedrag van $50.000 al ruim en breed gehaald. Door het project de steunen kun je kortingen krijgen op de prijs van het objectief. 

Meyer Optik 

Het is niet voor het eerst dat Meyer Optik een al eerder uitgebracht objectief weer herintroduceert. Leer hier alles over de gouden en platina Goerlitz-objectieven van Meyer Optik

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne