60 jaar MAGNUM in Stedelijk Museum Amsterdam opent deze week

Redactie 951 0
Fotoagentschap en persbureau MAGNUM presenteert in het Stedelijk Museum een grote overzichtstentoonstelling ter ere van het 60-jarige bestaan in 2007. De opening vindt donderdag 7 februari plaats.

MAGNUM levert tot op heden foto's die zich wereldwijd verankerd hebben in het collectieve geheugen, zoals de beelden van de intocht van het Russische leger in Praag, 1968 en de demonstraties op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing, 1989. In de tentoonstelling is per jaar de geschiedenis van MAGNUM zichtbaar aan de hand van foto's, boeken en teksten en kan het publiek werk zien van meer dan 80 fotografen, waaronder Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Carl de Keyzer, Martin Parr, Susan Meiselas en Leonard Freed.


60 jaar MAGNUM Photos van 8.02.08 tot 12.05.08
Opening: donderdag 7 februari van 17.00-19.00 uur, Stedelijk Museum CS.
Meer informatie:
www.stedelijkmuseum.nl

Magnum Magnum
Bij de tentoonstelling is het 564 pagina’s dikke jubileumboek Magnum Magnum verkrijgbaar voor 150 euro. Het boekwerk van zeven kilo zwaar wordt geleverd in een draagkoffer en bevat zestig jaar visie, verbeeldingen in meer dan 400 iconische beelden geselecteerd de Magnum-fotografen. Het ultieme boek over het legendarische fotografencollectief.

Over MAGNUM
MAGNUM werd in 1947 opgericht door Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger en David Seymour. Voor hen was fotografie hét middel om wereldgebeurtenissen te documenteren en het publiek aan te zetten tot nadenken. Na de oprichting traden al snel andere fotografen toe, aangetrokken door de energie en de ethische principes van de oprichters. Op die manier ontstond een van de meest originele en prestigieuze samenwerkingsverbanden ter wereld.

De fotografen van het bureau waren en zijn aanwezig op ieder front, op alle continenten. Zij hebben de belangrijke momenten van onze tijd vastgelegd, van gewapende conflicten en revoluties tot alledaagse momenten en bijzondere persoonlijkheden. Dankzij hun inzicht en visie schiepen zij iconen die verspreid werden door de internationale pers en die zich bepalend waren voor de perceptie van het nieuws.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie