60-dagen trial van Nikon Capture NX 2 te downloaden

Redactie 1608 0
Nikon heeft versie 2.0 van Capture NX gelanceerd. Volgens Nikon is versie 2.0 een noch krachtigere bewerkingstool waarmee je eenvoudig geavanceerde bewerkingen kunt maken. Een 60-dagen probeerversie is gratis te downloaden.

Meer tijd om foto’s te maken, minder tijd achter de computer. Zo prijst Nikon Capture NX 2 aan. Versie 1 werd gelanceerd in 2006 en was vooral bekend om de mogelijkheid aanpassingen (kleur, helderheid, contrast, saturatie, etc) te maken op specifieke elementen in de foto. Door bijvoorbeeld lucht, gras of huid te selecteren met de Color Control Point tool, zonder zelf ingewikkelde selecties of maskers te moeten maken.

Capture NX 2 voegt daar de ‘Selection Control Point tool’ aan toe. Volgens Nikon kun je met deze tool vrijwel alle beeldbewerkingen toepassen op een ‘slimme’ selectie in de foto. Bijvoorbeeld het verscherpen van alleen de ogen, het vervagen van de achtergrond of de schaduwen oplichten met D-Lighting.

Ook nieuw is de Auto Retouch Brush. Met een paar muisbewegingen verdwijnen vlekjes en oneffenheden. De interface is aangepast en heeft nu ingedeeld in ‘workspaces’. Standaard zijn vier workspaces beschikbaar (zoals Browser, Edit), maar ook het maken van je eigen werkruimte behoort tot de mogelijkheden.

Capture NX 2 is vanaf 20 juni te koop, voor een adviesprijs van 199 euro. Bezitters van een eerdere versie van Capture NX kunnen upgraden voor 119 euro.

Nikon heeft een speciale website ingericht voor het nieuwe fotobewerkingspakket, hier is ook een 60-dagen trial te downloaden, zowel voor Windows als voor Macintosh:

www.capturenx.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie