50 duizend euro beschikbaar gesteld voor Gaza-reportage

Julian 566 0
Carmignac Gestion stelt een nieuwe prijs in voor de fotojournalistiek. De Franse beheersmaatschappij looft voor de eerste editie een bedrag van 50.000 euro uit aan een reportagevoorstel over de Gazastrook.

Met de Prix Carmignac Gestion du Photojournalisme wil Carmignac Gestion fotojournalisten steunen. De beheersmaatschappij zal elk jaar een reportageonderwerp voorstellen waarop internationale professionele fotojournalisten een voorstel kunnen indienen. Een onafhankelijke jury selecteert het beste voorstel. Voor de eerste editie zal de jury voorgezeten worden door fotograaf, cineast en schilder William Klein. Het winnende reportagevoorstel wordt beloond met 50.000 euro.

Thema: Gazastrook

Het thema van de eerste editie is de Gazastrook. Het is aan de fotojournalist hoe hij dit thema verwerkt. Het reportagevoorstel zal worden geselecteerd aan de hand van volgende criteria: het engagement van de fotojournalist, de relevantie van het onderwerp in het kader van de waarden van de prijs en het voorgestelde thema, de originaliteit van het onderwerp, de samenhang van de reportage en de verwerking van het beeldmateriaal.

Op 23 oktober 2009 beslist de jury aan welke fotograaf het bedrag ten goede komt. Deze moet zijn reportage uiterlijk op 2 april 2010 indienen. Om de reportage verder te steunen, wordt een tentoonstelling georganiseerd en een monografie uitgebracht.

Fotografen kunnen een ‘registratiepakket’ downloaden via de website van de maatschappij.