5 hands-on's en reviews van de redactie

5 hands-on's en reviews van de redactie

Nadja Geskus 1283 0
Regelmatig testen wij camera’s en objectieven, waar wij vervolgens een hands-on of een review over schrijven. Hier staan de reviews en hands-on’s van afgelopen week nog eens voor je op een rijtje.

Review: Panasonic Lumix G 25mm

Review: Panasonic Lumix G 25mm

De nieuwe Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH is Panasonic’s antwoord op de behoefte aan een goedkoop 25mm prime-objectief voor systeemcamera’s met een Micro Four Thirds-sensor. Door indrukwekkende eigenschappen als een diafragma van f/1.7 en een geruisloze stappenmotor om scherp te stellen, wil Panasonic een allround prime-objectief afleveren met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Wij testten dit objectief uitgebreid om te zien of het bedrijf hierin is geslaagd.

Lees meer...

DxO ONE

Hands-on: DxO ONE camera

Op de redactie kregen we de DxO ONE camera binnen en we konden niet wachten om hier direct mee aan de slag te gaan. De DxO is een zeer veelbelovend camera in miniformaat. Het apparaat is ongeveer net zo groot als een Zippo-aansteker en behelst een heuse 1-inch camera.

Lees meer...

Nikon 200 - 500

Review: Nikon AF-S Nikkor 200-500mm

Nikon claimt de wereld van de supertele te veranderen met de nieuwe Nikon AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR. Een relatief betaalbaar, maar veelzijdig zoomobjectief voor sport- en wildlife-fotografen die normaliter vaak met vaste brandpunten werken.

Lees meer...

Hands on Impossible I-1 Polaroid camera

Hoewel het een oude techniek is, blijft de charme van de Polaroid-camera’s bestaan. Veel mensen worden nog steeds enthousiast van een foto die direct uit de camera komt rollen. Een paar decennia geleden waren Polaroid-camera’s een enorme rage en nog niet zo lang geleden was het moeilijk om nog een goed werkende camera in handen te krijgen. Impossible haakte daar mooi op in en kwam met de I-1, een retro uitziende Polaroid-camera met een aantal interessante functies. Wij geven een eerste indruk van de I-1.

Lees meer...

Samyang 50mm

Review: Samyang 50mm f/1.2

Er zijn heel veel 50mm-objectieven op de markt. De Samyang 50mm f/1.2 wijkt daar echter vanaf, doordat hij iets lichtsterker is, maar ook doordat hij consequent ontworpen is voor spiegelloze camera’s. Qua opbouw wijkt hij sterk af van alle andere ontwerpen. Dat maakt uiteraard nieuwsgierig naar de prestaties van het objectief.

Lees meer...

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja