Creatieve autofotografie

5 creatieve manieren om auto's te fotograferen

Fabienne Keijzer 3397 2
Het fotograferen van auto’s is een vak apart. Het gaat er natuurlijk om dat je de auto van zijn beste kant laat zien en de details mooi in beeld brengt. Maar dat hoeft absoluut niet saai te zijn. Hier zijn 5 manieren om creatieve automotive foto's te maken.

Vignettering

Vignettering is natuurlijk niet altijd gewenst, maar in sommige gevallen kan het gebruik ervan juist mooi zijn. Met vignettering trek je de aandacht echt naar het object, in dit geval de auto, toe. Je geeft je beeld hierdoor karakter. Nét even anders dan een standaard productfoto.
Creatieve autofotografie - Arno Marx
Foto: Arno Marx 

De binnenkant

Als je het over het uiterlijk van een auto hebt, gaat het vaak over de buitenkant. Maar de binnenkant kan ook zeker mooi zijn. Vergeet deze dan ook niet bij het fotograferen van een wagen. Je kunt het gehele interieur vastleggen, maar ook op zoek gaan naar kleine details zoals stiksels of logo’s.

Vul het beeld met de auto

Om de aandacht te leggen op de auto is het mooi als je deze krachtig in beeld kunt brengen. Probeer eens of je een scherm vullende foto kunt maken van de auto met niet té veel omgeving eromheen. Zorg er wel voor dat je geen spiegels of wielen mist. Speel ook met de verschillende beeldhoeken.

Reflecties

De lak van auto’s kan ook creatieve beelden opleveren als je er gebruik van maakt. Fotografeer eens de reflectie die je in de velgen kunt zien, of maak een foto door een van de buitenspiegels voor een bijzonder effect. De omgeving waarin je de auto fotografeert kan ook goed naar voren komen op een foto. Zorg er dan wel voor dat er geen ongewenste objecten of personen te zien zijn in de lak van de auto.
Creatieve autofotografie - Arjan Visser
Foto: Arjan Visser 

 

Ga op zoek naar bijzondere hoeken

Loop eens een rondje om de auto en zoek naar hoeken die je niet standaard in foto’s van auto’s zult vinden. Zoek het ook wat lager bij de grond om een ander perspectief te creëren. Of fotografeer juist vanuit de hoogte.
Creatieve autofotografie - Freddy Hoevers
Foto: Freddy Hoevers

 

Alle foto’s in dit artikel komen uit onze lezersgallery. Daar kun je je mooiste foto’s uploaden, en wellicht word je door ons in de spotlight gezet of gebruiken wij je foto in een van onze artikelen.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Anoniem

5 creatieve manieren... ik zie er maar 3

afbeelding van SuperSilent

5 manieren beschreven en maar 3 foto's...