4K macro-timelapse: Beauty of Science

4K macro-timelapse: Beauty of Science

Fabienne Keijzer 504 0
In de timelapse is het wonderbaarlijke proces van kristallisatie in beeld gebracht. De maker, Yan Liang, staat bekend om zijn op scheikunde gebaseerde macro-video’s.

Crystallization2

Yan Liang’s nieuwste project heet Crystallization2 en is onderdeel van een groter project getiteld Beauty of Science. In Crystallization2 laat hij het chemische fenomeen zien met de hulp van de nieuwste apparatuur. De uiteindelijke timelapse is gemaakt met een Sony A7R II in combinatie met een Canon EF 100mm f/2.8L macro-objectief.

Beauty of Science

JPEG in plaats van RAW 

Verrassend is dat de beelden JPEG formaat zijn. De meeste timelapse-makers hebben een voorkeur voor het gebruik van RAW. Omdat de beelden van de kristallen bijna alleen maar zwart-wit of in simpele kleuren uitkwamen vond Liang het niet nodig om met de grotere bestanden te werken. In After Effects zijn slechts een paar aanpassingen gedaan in de beeldstabilisatie en kleurcorrectie. Het resultaat is een magische 4K timelapse.

 

 

Beauty of Science 

Geïnteresseerd in meer scheikundige en natuurkundige verschijnselen? Neem dan vooral een kijkje op de Beauty of Science website!

Lees ook: Macro Time Lapse van groeiende schimmels 
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne