2 film- en 2 foto- adapters

4 nieuwe Canon-Sony adapters van Metabones aangekondigd

Redactie DIGIFO... 612 0
Het Canadese bedrijf Metabones heeft laten weten met vier nieuwe adapters op de markt te komen die het mogelijk maken om Canon EF-objectieven te gebruiken met Sony-E camera's. Twee van de adapters zijn specifiek ontworpen voor video en de twee andere meer voor algemeen foto- en videogebruik.

Metabones laat weten om komende maand de Canon EF-E mount T Speed Booster ULTRA II, Canon EF-E mount T Smart, Canon EF-E mount T CINE Speed Booster ULTRA en de Canon EF-E mount T CINE Smart adapters op de markt te komen. De twee CINE adapters in deze reeks zijn speciaal ontwikkeld voor gebruikers die de EF-objectieven willen gebruiken met Sony videocamera's zoals de PXW-FS7II en de overige twee adapters voor iedereen die EF-objectieven wil gebruiken met de fotocamera's van Sony zoals de A7 camera's.

De cine-adapters beschikker over een extra 'positive lock' waardoor de objectieven extra stevig bevestigd zijn.Metabones AdaptersLees ook: Eerste indruk: Sony A7R II - Autofocus met Canon-objectieven

Metabones adapters behouden functionaliteit

Alle vier de adapters bieden volledig behoud van belangrijke functies zoals autofocus en beeldstabilisatie. Ook blijft het met de adapters mogelijk om het diafragma via de camerabody aan te passen zodat je optimale controle blijft houden over het beeld. De adapters beschikken over een rubberen ring waardoor vocht en stof geweerd worden en hebben een nieuw LED-lampje die laat zien welke functies gebruikt worden.

Kijk voor meer informatie op de website van Metabones of van importeur AVNED.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie