4 leuke variaties op familieportretten

4 leuke variaties op familieportretten

Nadja Geskus 425 0
Als je een goede band hebt met je familie, is het altijd leuk om een prachtig familieportret te hebben! Maar je kunt je familieportretten ook een leuke twist geven! Wij geven je een aantal tips om een ander soort familieportret te maken!

Fotobooth

Je ziet ze vaak op evenementen, maar waarom niet gewoon op een familiefeest? Een fotobooth is makkelijk neer te zetten. Je hebt een egale muur, of achtergrondrol nodig, een statief, een flitser en natuurlijk je camera. Voor extra leuke foto’s kun je gekke objecten als hoedjes of snorren gebruiken om de foto’s wat op te fleuren.

4 leuke variaties op familieportretten

360 eettafel

Aan tafel heb je vaak een gezellige tijd. Zeker rond de feestdagen is dit altijd een mooi moment om vast te leggen. Maar heb je er wel eens over nagedacht om een 360 graden foto te maken van de eettafel? Je hebt een camera zoals de 360Fly 4K of Ricoh Theta S nodig. Plaats de camera op tafel, of hang hem aan bijvoorbeeld de kroonluchter. Heb je geen 360 graden camera? Dan zou je ook eens een panorama kunnen maken van de eettafel!

Generaties

In een familie heb je verschillende generatiegroepen. Probeer daar eens mee te spelen. Fotografeer elke generatie los of maak een bijzondere opstelling waar de generaties een rol bij spelen.

Panorama

Ken je die foto’s waarbij alle mensen op een rij staan? Dat soort foto’s zijn ook erg leuk als je je hele familie op een rij zet en daar een panorama van maakt. Hoe groter de familie, hoe langer de foto natuurlijk!

4 leuke variaties op familieportretten

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja