3D-portretten met twee Nikon D90's

Redactie 1016 0
Met twee Nikon D90’s portretteerden Alex Fry en Jamie Nimmo diverse mensen in 3D. Het resultaat is aan de andere kant van de wereld te bewonderen tijdens de 'Stereo Portrait Project' tentoonstelling in Sydney, Australië. Of te koop via Blurb.

Geboren uit een gedeelde interesse voor beeldspraak besloten de twee Australische kunstenaars een samenwerkingsverband te sluiten voor een project over individuen in de samenleving. Met het 'Stereo Portrait Project' portretteerden zij onder andere Australische creatievelingen als kinderboekenschrijver Morris Gleitzman, muzikant Rai Thistlethwayte en futurist Richard Neville.

Het publiek krijgt tijdens de expositie zelf ook de kans om in 3D gefotografeerd te worden, om zo door de ogen van een ander naar zichzelf te kijken, aldus de kunstenaars.

Gelukkig hoef je niet de halve wereld over om het werk te aanschouwen; een boek met het werk van de kunstenaars is voor iets minder dan 50 euro te bestellen via Blurb. Wel dien je zelf nog een 3D-brilletje aan te schaffen.


Techniek

De heren gebruikte enkel standaard hard- en software, zowel voor de camera's en de belichting als voor het afdrukken van de foto's. Enkel het statief voor de camera's moest speciaal op maat gemaakt worden om zo de afstand tussen de ogen na te bootsen. Hiervoor zijn de camera's verticaal opgehangen, maar alsnog gingen er eerste twee prototypes aan vooraf voordat het concept werkte. Voor het licht werden drie Nikon SB900 flitsers gebruikt, terwijl de camera's gesynchroniseerd werden met een RF trigger. Tot een sluitertijd van 1/160 ging dat goed, aldus de mannen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie