3D geprintte camera SLO

3D geprintte camera SLO

Nadja Geskus 631 0
SLO is een nieuwe 35mm camera, die volledig bestaat uit 3D geprintte onderdelen. Zelfs het objectief werd gemaakt met een 3D printer. Het ontwerp komt van Amos Dudley, die het hele proces op zijn blog vertelde.

3D geprintte camera SLO

SLO

De camera bevat onder andere een film, spoel, een mechanisme wat ervoor zorgt dat de spoel draait, een sluiter, lens en nog meer. En alles werd geprint met een 3D printer. De camera is zo ontworpen, dat je de lens kunt verwisselen, zonder dat je ook gelijk een hele nieuwe body moet printen. Tevens kun je zien waar je precies op de filmrol zit. De lenzen zijn gemaakt van een bepaald soort hars, die met de hand moest worden geschuurd tot wel 6 uur per lens.

 

 

3D geprintte camera SLO

Werking

Zodra je de film hebt ingeladen via de achterkant van de camera, kun je gaan fotograferen. Er zijn twee knoppen die de sluitertijd regelen. Met de ene gaat de sluiter open, de andere zorgt ervoor dat hij dicht gaat. Als je beide knoppen half open zet, kun je een foto maken met lange sluitertijd. Echter kun je de sluitertijd niet heel precies regelen. Het ligt er maar net aan hoe snel jij met je vingers op de knoppen kunt drukken.

 

 

 

Het ontwerp kun je downloaden van Pinshape, zodat je zelf de camera kunt printen.

3D geprintte camera SLO

Deze foto's werden gemaakt met SLO:

3D geprintte camera SLO

3D geprintte camera SLO

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja