3D foto’s en video’s maken met je telefoon

3D foto’s en video’s maken met je telefoon

Nadja Geskus 1311 0
Met deze kleine externe camera die onderweg is, kun je heel gemakkelijk zelf 3D foto’s en video’s maken. De Eye-Plug kun je gemakkelijk in je omkeerbare USB-C poort van Android-telefoon pluggen.

Eye-Plug

Vandaag werd de Eye-Plug getoond op Computex 2016 in Taipei. Volgens een woordvoerder van Engadget gaat de kleine externe camera slechts zo’n €30,- kosten, maar dit is niet geheel bevestigd. Het lijkt een lage prijs, maar wie zijn wij om daar over te klagen?

3D foto’s en video’s maken met je telefoon

3D foto’s en video’s

De Eye-Plug maakt gebruik van de omkeerbare USB-C aansluiting, waarmee je driedimensionale foto’s en video’s kunt maken. Zowel met de frontcamera als met de backcamera. Indien de ingebouwde camera niet precies in het midden van je telefoon zit, belooft de software van Eye-Plug dit een beetje te compenseren. De applicatie belooft in elk geval veel goeds en heeft veel groeipotentieel.

De Eye-Plug is momenteel alleen nog werkende op een Android-versie, maar de versie voor de iPhone is als het goed is onderweg. Of een van de versies uitkomt voordat er een 3D mogelijkheid in de smartphones zelf is gebouwd, is niet te zeggen. Misschien dat hier ook de prijs op gebaseerd is.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja