3D-dslr duikt op in Tour de France

Julian 1148 0
Oplettende kijkers van de Tour de France hebben op de televisiebeelden een fotograaf met een opvallende camera gespot. De Nikon-dslr heeft twee objectieven en lijkt zodoende dienst te doen als 3D-camera.

Of het om een prototype van een nog niet aangekondigde Nikon-camera gaat is nog maar de vraag, het lijkt onwaarschijnlijk dat de camerafabrikant het toestel op deze manier aan een praktijktest onderwerpt, de kans dat de camera in de aandacht komt is immers vrij groot.

Mogelijk is de 3D-camera een zelf geknutselde oplossing, eerder was zo al een boek te zien met 3D-portretten, gemaakt met twee Nikon D90’s in een speciale opstelling. De camera die de fotograaf achterop de motor vasthoudt lijkt echter te klein om uit twee volwaardige Nikon dslr’s te bestaan.

Met de 3D-dslr zouden zowel foto’s als video’s gemaakt kunnen zijn, van de resultaten is echter nog geen spoor te vinden.

Update: Het gaat waarschijnlijk om twee volwaardige Nikon-dslr's in een zelfgemaakte constructie, de tweede camera (voor de kijker rechts) is vermoedelijk op de kop gemonteerd naast de linkercamera en met de statiefaansluiting op een beugel bevestigd.