374 Zachte eitjes

Redactie 447 0
Soms vraag je je af waarom iets in vredesnaam onderzocht moet worden, maar welbeschouwd hangt eigenlijk de hele wereld van onbenulligheden aan elkaar. Onlangs echter viel mijn oog op een onderzoek dat mij wel degelijk interesseerde.

Een simpele rekensom leert mij dat maar liefst 29% (en dat is bijna één op de drie) van de cameramensen en fotografen die al bedreigd werden, dusdanig de stuipen op het lijf werd gejaagd dat voortzetten van de reportage hen niet verstandig leek. Ik vind het een cijfer om groot alarm te slaan!

Je vraagt je spontaan af of criminologen Frank en Marjolein misschien dachten dat we momenteel in staat van oorlog verkeren met de Belgen of zo. Dan zijn deze cijfers nog voor te stellen. En dan kun je je ook nog in hun conclusie verplaatsen, 't is immers oorlog. Tja, dan is het voor iedereen gevaarlijk op straat, dus ook voor mensen met een film- of fotocamera. Voor je het weet droppen ze weer zo'n lading mayonaise boven de stad en gaan we dagenlang uitglijdend en glibberend over straat naar ons werk.

"Voor je het weet droppen ze weer zo'n lading mayonaise boven de stad."

Gekheid natuurlijk, maar de conclusie van de onderzoekers zet in elk geval 374 fotografen en cameramensen neer als een stelletje zachte eitjes. Ze zien elke opgestoken middelvinger als een bedreiging en nemen om het minste geringste al de benen. Dat lees ik uit de conclusie.

Is er een keer een interessant onderzoek, wordt er door de onderzoekers zelf te lichtvoetig met de cijfers van de onderzoeksresultaten omgesprongen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie