360-gradenpanorama vanaf de Burj Khalifa

360-gradenpanorama vanaf de Burj Khalifa (828 meter)

Julian 2311 1
De Burj Khalifa in Dubai is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Een ideale locatie om vanaf de top een 360-gradenpanorama te maken. Ter ere van de Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Photography Award (HIPA) werd de daad bij het woord gevoegd.

Gewone stervelingen kunnen met de lift omhoog naar de 124e verdieping waar het observatiedek zich bevindt op een hoogte van 452 meter. Gerald Donovan, de maker van dit indrukwekkende panorama, mocht zijn camera op het topje van de 828 meter hoge Burj Khalifa bevestigen. Dat levert een indrukwekkend interactief panorama op.

Het panorama bestaat uit 70 foto's, gemaakt met een 80-megapixelcamera. Met een mechanische panoramakop werden eerst 48 foto's gemaakt, vervolgens werden er extra foto's gemaakt om de 'gaten' op te vullen, veroorzaakt door de antennes en andere uitsteeksels op de toren.

Dubai Panorama
Klik op de afbeelding om het interactieve panorama te bekijken

Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Photography Award

Het resulterende interactieve 2,5-gigapixelpanorama is gemaakt ter ere van de tweede 'Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Photography Award'. Deze prijs is vernoemd naar de gelijknamige Sjeik, de kroonprins van Dubai. In totaal is er 389.000 dollar aan prijzengeld, de hoofdprijs bestaat uit 120.000 dollar.

afbeelding van Anonymous

het is ook een grote bouwput