Perspectief en dynamische composities op Instagram

3 snelle stylingtips voor betere Instagram-foto’s

Redactie DIGIFO... 1615 0
De compositie van een foto is altijd belangrijk, of je nu een geavanceerde DSLR gebruikt of een smartphone. In deze video delen twee professionele bruiloftsfotografen een drietal snelle stylingtips voor betere Instagram-foto’s.

Tip 1: Perspectief

Het perspectief kan de hele sfeer van een foto beïnvloeden. Kies daarom het juiste perspectief voor jouw compositie. Het neutrale perspectief bereik je door een object van de achtergrond te isoleren en deze van voren te fotograferen. Hierbij kun je spelen met scherptediepte om een mooi bokeh te creëren.  Je kunt ook kiezen voor een meer speelse en dynamische hoek van 45 graden. Gebruik het vogelperspectief om de nadruk op liggende objecten te leggen.

Tip 2: Vul het frame

Een loze en lege ruimte kan heel mooi zijn, maar soms voegt het simpelweg niks toe aan de foto. Om de kijker echt in de foto te zuigen is het aan te raden om het hele frame te gebruiken en op te vullen. Als je alle hoeken gebruikt lijkt het net alsof de setting nog doorgaat buiten het scherm en is de foto gelijk een stuk interessanter om naar te kijken.

Tip 3: Dynamische compositie

Het gebruik van een S-curve in je compositie geeft het beeld een mooie zachte uitstraling. Mensen associëren vloeiende lijnen met vrouwelijkheid, ritme en energie. Een strakke lijn kan ook mooi zijn in een compositie, maar een S-vorm laat de kijker de beweging en de dynamiek van de foto volgen. 

In deze video laten professionele bruiloftsfotografen Rachel Gulotta en Daniel Inskeep je de tips uitgebreid zien.

 

Lees ook: Handige tool voor fotografen op Instagram: Linktree

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie