'3 Legged Thing': statieven als rocksterren

jesse kraal 2552 0
Nederland en België zijn een nieuw statiefmerk rijker, importeur Degreef en Partner haalt het Engelse merk '3 Legged Thing' deze kant op. Zoals de eigenwijze naam al doet vermoeden, probeert het merk het statief hip te maken. Zo zijn er kekke kleurtjes en namen van rocksterren.

3 Legged Thing gooit het net even over een iets andere boeg dan de andere statiefmerken. Statieven met een kleur anders dan zwart zijn we eerder tegen gekomen, maar een combinatie van zwart, blauw en koperkleur? Ook het snelkoppelingsplaatje heeft niet kunnen ontkomen aan de creatieve bui van de ontwerper.

En dan hun slogan: 'They came from Stagsden'. Een denkbeeldige trofee als je weet waar dat ligt, want even spieken op Google Maps verraad dat het om een wel heel klein dorpje in het Verenigd Koninkrijk gaat.

3 LEGGED THING

Vier modellen

In eerste instantie haalt Degreef en Partner vier modellen naar de Benelux: Brian, Adrian, Eric en Jack. Alle vier de heren, pardon, statieven, hebben een draagvermogen van acht kilogram en hebben een middenkolom die je ook als monopod kunt gebruiken. Brian en Adrian zijn reisstatieven, waarbij eerstgenoemde poten van carbon heeft, Adrian is van magnesium.

Eric en Jack zijn wat groter, maar daardoor ook wat stabieler. Ook hier zit het verschil in de gebruikte materialen voor de poten, magnesium voor Jack, carbon voor Eric. Volledig uitgeklapt bereiken deze twee statieven een hoogte van 210 centimeter. Voor alle vier de statieven geldt dat je kunt kiezen voor enkel het statief of een combinatie van statief en balhoofd.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf december zijn de statieven in Nederland en België leverbaar. Prijzen beginnen bij 299 euro voor zowel Adrian als Jack, in combinatie met respectievelijk het Airhead 1- en 2-balhoofd. De carbon Brian en Eric kosten 439 en 469 euro, eveneens met het Airhead 1- en 2-balhoofd.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse