3 boeken voor de vakantie

3 boeken voor de vakantie

Nadja Geskus 1301 0
De vakantieperiode komt er weer aan, maar met dit weer blijf je liever binnen. Helemaal niet erg, want met een goed boek kom je de dagen wel door! Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

3 boeken voor de vakantie

Schoonheid - Beauty Unadorned

Maarten Schets is gespecialiseerd in mode- en lifestylefotografie. Zijn foto's hebben in menig glossyblad gestaan. Dit boek is een uitbreide introductie tot zijn werk, met ruim driehonderd foto's uit zijn jarenlange carrière. Zijn fotografie is een brug tussen stedelijke- en reisfotografie. Leuk is dat achterin het boek een dagboek is opgenomen met daarin het verhaal achter elke foto: Maarten vertelt over zijn verre reisbestemmingen, eigenzinnige vriendschappen en zijn bevlogen kijk op de Orange Babies projecten, die hij met passie fotografeerde. Met het boek 'Schoonheid - Beauty Unadorned' wil hij zijn visie op schoonheid als begrip delen. De hele opbrengst van het boek wordt ter beschikking gesteld aan Orange Babies en Niños del Arco Iris.

Verkrijgbaar bij de boekhandel en via Bol.com
Auteur: Maarten Schets
Uitgeverij: Terra
ISBN: 9789089896216
Prijs: €49,90

3 boeken voor de vakantie

De Culemborgers

Een fotoboek, over gewoon een plaats in Nederland. Ergens in Gelderland, beginnend met de letter C. 'De Culemborgers' gaat over de mensen in Culemborg. Niet over de bakstenen muren en de grasvelden, maar over hoe de mensen in Culemborg leven. Fotografen Tom Meerman en Humphrey Watchman hebben de mensen van de stad drie jaar lang gefotografeerd. Ze fotografeerden de drukte en de rust, de hoogtepunten op de stedelijke kalender en de gewone dagelijkse gang van zaken. Ze lieten zich inspireren door het grote voorbeeld van straatfotografie: het boek The Americans van Robert Frank, dat in de jaren '50 uitkwam. In dit boek komt naar voren dat de werkelijkheid van de stad heel anders is dan de media en beleidsmakers je tot nu toe hebben toen geloven. Een bijzonder boek over een hele gewone stad.

Verkrijgbaar bij de boekhandel en via vanduurenmedia.nl
Auteurs: Tom Meerman en Humphrey Watchman
Uitgeverij: Van Duuren Media
ISBN: 9789059407442
Prijs: €14,95

3 boeken voor de vakantie

Open & bloot

Open & bloot: letterlijk en figuurlijk. Dit boek is een vertegenwoordiging van dertig mannen met kanker. Onder andere Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden en de onlangs overleden journalist Mark Bos komen aan het woord. Zij vertellen openlijk hoe de diagnose kanker hun leven heeft beïnvloed en hoe dit hun leven op zijn kop gezet heeft. Het boek bevat zestig portretten die dit verdriet, maar ook kracht en doorzettingsvermogen in één beeld kunnen vangen. De ondersteunende interviews zullen erg herkenbaar zijn voor mensen bij wie dezelfde diagnose gesteld is of dienst naasten. Een gedeelte van de opbrengst van dit boek gaat naar een goed doel dat dagen organiseert voor kinderen waarvan één van de ouders ongeneeslijk ziek is. Fotografie door Marina Nieuwenhuis.

Verkrijgbaar via boekopenenbloot.nl
Auteurs: Alice Bakker, Olga Hoekstra en Natasja Bijl
Uitgeverij: Eigen beheer
ISBN: 9789082259117
Prijs: €35,00

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja