28-02 tot 05-03: Week van het fotoboek in Belgie

28-02 tot 05-03: Week van het fotoboek in Belgie

Jasper van Bladel 803 0
Met de Week van het Fotoboek brengen het Liège Photobook Festival en het FOMU Antwerpen een ode aan de Belgische en internationale fotoboekenwereld. De hele week ademt het museum fotoboeken met workshops, masterclasses, ontmoetingen en interactieve installaties.

Het fotoboek wint al jaren aan populariteit. Voor zowel jonge als gevestigde fotografen is het fotoboek een betaalbare en toegankelijke vorm om hun werk naar buiten te brengen. De Week van het Fotoboek verwelkomt de dynamische nationale en internationale fotoboekenwereld in de tentoonstellingszalen van Braakland in het FOMU. De hele week ademt het museum fotoboeken met workshops, masterclasses, ontmoetingen en interactieve installaties. Professionele spelers zoals vormgevers, beeldredacteurs, uitgevers, boekbinders en drukkers komen samen om hun expertise met jou te delen.

Activiteiten

Blader onder meer door de meest toonaangevende Belgische fotoboeken, kom kijken naar fotografencollectief La Grotte: zij gebruiken de tentoonstellingszaal als atelier om hun boek af te werken, ontdek een tentoonstelling over het werk van Mati Martí, de winnares van de Self-Published Photobook Award van het Liège Photobook Festival. Verder kun je de bibliotheek van het FOMU ontdekken, of ruil een fotoboek in voor een ander en leer je eigen boek inbinden in een workshop door RE-DO.

Experts

Ook kun je tijdens de Week van het fotoboek luisteren naar experts en fotografen die hun liefde voor het fotoboek komen delen. Bijvoorbeeld Federico Clavarino, Max Pinckers, Vincent Delbrouck, Jimmy Pantera, Salvatore Vitale (YET Magazine), Sebastiaan Hanekroot (Colour&Books), Rob Van Hoesel zijn present.

Dit project maakt deel uit van Braakland – An Open Festival on Photography, FOMU, 28.10.2016 – 04.06.2017. Meer info vind je hier

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper