25GB foto's gratis back-uppen

Julian 1535 0
Microsoft heeft haar online fotodienst uitgebreid tot 25GB per gebruiker. Handig als gratis back-up voor je foto's. Naast jpg’s kun je er ook probleemloos raw- tif- of psd-bestanden uploaden.

Om de concurrentie aan te gaan met grote fotocommunities zoals Flickr, heeft Microsoft onlangs de opslagruimte van de Live Photo-dienst flink vergroot. Gebruikers kunnen nu 25GB gratis parkeren op de servers van de softwaregigant. De enige limiet is een maximale bestandsgrote van 50MB. De uploadlimiet van 500 bestanden per maand is niet meer van kracht. Aantrekkelijke voorwaarden staan niet garant voor een bloeiende fotocommunity, maar de gratis opslagruimte is eenvoudig te gebruiken als back-up voor je fotocollectie.

Back-up
Registreren is gratis en zal voor veel mensen niet eens nodig zijn. Heb je al een Hotmail- of msn-account dan kun je namelijk met deze gegevens inloggen op Photos.live.com. Vervolgens kun je albums maken om je foto’s aan toe te voegen. Hierbij kies je of de bestanden zichtbaar zijn voor iedereen, je vrienden, of alleen jijzelf. Bij het maken van een back-up van je originele bestanden ligt het voor de hand om die laatste optie te kiezen.Uploaden
In eerste instantie kun je foto's uploaden door individuele bestanden op je computer aan te wijzen. Handiger is het ‘hulpprogramma voor uploaden’. Om gebruik te maken van deze tool moet je wel Internet Explorer gebruiken.Boven: standaard uploadvenster
Onder: hulpprogramma voor uploaden

Na het installeren van de uploadtool, kun je meerdere bestanden tegelijk selecteren of het uploadvenster in slepen. Je foto’s komen zo in een wachtrij terecht. Kies rechtsboven voor ‘origineel’ om te zorgen dat je foto’s tijdens het uploaden niet verkleind worden. Je kunt alle bestandsformaten uploaden. Jpg-, raw-, tif of psd-bestanden vormen geen probleem. De enige eis is dat je bestanden niet groter dan 50MB per stuk zijn. Klik op uploaden om je foto’s op weg te sturen.


Zodra het uploaden is voltooid, zijn je foto's overal te benaderen waar je een internetaansluiting tot je beschikking hebt.