$25.000 te winnen met Photography.Book.Now wedstrijd

Redactie 508 0
Photography.Book.Now, een international netwerk voor moderne fotografie, organiseert een internationale fotoboekcompetitie. De organisatie nodigt professionele en amateur fotografen uit hun beste

De hoofdprijs is een geldbedrag van $25.000. Meedoen kan door je boek aan te melden op www.photographybooknow.com voor 14 juli 2008. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 september in San Francisco.

Inzendingen worden ingedeeld in twee categorieën; Algemeen en Thema’s. In de algemene categorie kunnen alle soorten fotoboeken, variërend van portfolio tot reisverslag, worden ingezonden. Het doel van deze categorie is om de diversiteit van de foto als medium te laten zien. De categorie Thema’s omvat fotoboeken met een bepaald onderwerp, project of verzameling van werk, die laten zien hoe fotografie een verhaal in boekvorm creëert. De gerenommeerde fotograaf en fotoboekdeskundige Darius Himes zit de jury, bestaande uit redacteuren, uitgevers en fotografen, voor.

Het belangrijkste doel van photographybooknow.com is het samenbrengen van fotografen. Naast de prijsuitreiking vinden diverse netwerkenbijeenkomsten plaats in onder andere New York, Londen en Keulen, waar aanwezigen ervaringen kunnen uitwisselen met de winnaars, juryleden en collega’s. Daarnaast maakt een reizende expositie onderdeel uit van Photography.Book.Now, waar de winnende boeken zijn te bezichtigen. Daaraan gekoppeld wordt een symposium georganiseerd over de ontwikkelingen van de moderne fotografie.

Meer informatie op www.photographybooknow.com.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie