24,81-Megapixel fullframe Sony Alpha spiegelreflex nog dit jaar op de markt

Redactie 925 0
Sony heeft bevestigd nog dit jaar te komen met een fullframe 24,81-Megapixel spiegelreflex. Op de PMA-fotobeurs was een prototype te zien. De naam is nog niet bekend.

Al enige tijd wordt er een ‘topmodel’ verwacht van Sony. De PMA leverde niets op dit jaar, het bleef bij de introductie van een aantal camera’s in de lagere regionen van het spiegelreflex segment. Momenteel zijn Canon en Nikon de enige twee fabrikanten die fullframe beeldsensoren gebruiken in hun topmodellen. Dit jaar wil Sony zich hier bij aansluiten.

Prototype
Op de PMA bij de stand van Sony was een ‘mockup’ te zien van het toekomstige topmodel. Een naamplaatje ontbreekt nog, maar naar verwachting zal het de Alpha 900 worden. De Photokina, een fotobeurs in Duitsland komende zomer lijkt het uitgelezen moment om het nieuwe topmodel dan ook echt te introduceren.

24,81 Megapixels
Eerder kondigden we al de ontwikkeling aan van de Sony 24,81 MP CMOS beeldsensor, deze zal het hart vormen van de nieuwe camera. Daarmee zou Sony momenteel de concurrentie verslaan, de Canon 1Ds Mark III telt momenteel het grootste aantal megapixels (21). Wat het topmodel gaat kosten is nog onbekend, maar gezien de concurrerende prijsstelling van andere spiegelreflexen van Sony zou dit een punt kunnen zijn om marktaandeel te winnen.


Reageren?
Klik hier

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie