24-megapixelsensor in Fujifilm X200?

Julian 4268 2
Vermoedelijk presenteert Fujifilm dit jaar de X200 als opvolger van de X100(S). Volgens nieuwe geruchten krijgt de camera een 24-megapixel X-trans-sensor, flink verbeterde autofocus en een nieuwe elektronische zoeker.

Er gaan al een tijdje geruchten over de X200 als opvolger van de X100S. Sommige bronnen beweren dat de camera een fullframe-sensor krijgt. Wij zien daar wel logica in: als Fujifilm een fullframe-camera uitbrengt, dan zal dit voorlopig waarschijnlijk geen model met verwisselbare objectieven zijn. De huidige line-up X-objectieven is immers alleen geschikt voor aps-c-sensoren.

De X200 zal net als de X100(S) een vast objectief krijgen. In zo’n camera zou Fujifilm dus 'probleemloos' een fullframe-sensor kunnen plaatsen. Of het zover komt is nog maar de vraag, een verbeterde aps-c-sensor zou ook goed mogelijk kunnen zijn.

Nieuwe sensor, betere autofocus en uitklapscherm

Nieuwe geruchten op FujiRumors spreken over een nieuwe 24-megapixel X-trans-sensor met meer fasedetectiepixels. Dat zou veel betere autofocus dan bij de X100S moeten opleveren. Ook de zoeker zou verbeterd worden en helderder beeld geven. Zo groot/goed als de zoeker in de nieuwe X-T1 zal het echter niet worden, volgens de anonieme bron.

Wel zegt de bron dat de X200 een uitklapscherm krijgt en een nieuw vast objectief. We verwachten wel dat Fujifilm vasthoudt aan het brandpunt van 35mm in fullframe-equivalent, maar er zou uiteraard aan de optische constructie gesleuteld kunnen worden.

Fujifilm X100S
De huidige Fujifilm X100S krijgt waarschijnlijk dit jaar een opvolger

afbeelding van RH Boks

Bij 24MP zou een sensormaat van 24x36 mm wel wenselijk zijn, qua dynamisch bereik en qua ruis.

afbeelding van Anonymous

Want? D3200/D3300/D5200/D5300 is ook APS-C en was tot voor kort onoverwinnelijk wat betreft kleurweergave, dynamisch bereik, enz enz