200x zoom maakt tekst leesbaar op vliegtuig

200x zoom maakt tekst leesbaar op vliegtuig

Nadja Geskus 1974 1
Er gaat momenteel een bijzondere video viral op het internet. Koreaanse YouTuber MichaelHrd deelde namelijk een korte video waarin hij de kracht van een 200x zoom camera laat zien. Hij zoomt zo ver in dat de tekst op een vliegtuig leesbaar wordt.

200x zoom camera

Deze korte video toont duidelijk de kracht van een 200x zoom camera. YouTuber MichealHrd zoomt met zijn camera in op een vliegtuig in de lucht. De beelden tonen zelfs een duidelijk beeld van de naam van de luchtvaartmaatschappij; ‘FedEx’.

 

Nep

Hoewel je misschien zou verwachten dat de video nep is, kom je er na een snelle zoektocht op YouTube achter dat andere eigenaren van superzoom camera’s vergelijkbare video’s hebben geplaatst. Een Nikon P900 camera, die 83x optische zoom en 332x digitale zoom heeft, toont zelfs hoe vliegtuig contrails (vliegtuigstrepen) eruit zien van dichtbij. Een video van YouTubers Natallie en Duncan Manowski:

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van jan de jong

Net nieuw Canon SX720HS 40x optische zoom plus 40x digitaal=80x...je weet niet wat je ziet met vliegtuigen die op ruim 10km hoog zitten...dus nu maar veel blauw luchten met vliegtuigen en fligtradar...wat een mogelijkheden nu met vroeger....