15mm shift-objectief voor Micro Four Thirds op Photokina

jesse kraal 1573 1
Voor architectuurfotografie is een shift-objectief een zeer nuttig hulpmiddel. Deze zijn er momenteel alleen voor dslr's en om volledig gebruik te maken van de groothoek heb je eigenlijk een fullframe-camera nodig. Op de Photokina verschijnt een 15mm shift-objectief voor micro four thirds.

De Duitse importeur en groothandel in fotoaccessoires B.I.G. zal op haar stand tijdens de Photokina een 15mm shift-objectief voor micro four thirds tonen. Je hebt dan een beeldhoek vergelijkbaar met 30mm op een kleinbeeldcamera. Het gaat vermoedelijk niet om een nieuw ontwerp, maar om een aangepaste Voigtlander Heliar 15mm f/4.5.

Voigtlander Heliar 15mm f/4.5

Dit kleine extreme groothoekobjectief is ontworpen voor gebruik op kleinbeeldcamera's. Daardoor is de beeldcirkel groot genoeg om een mft-beeldsensor te beslaan en ook nog verschuivingen mogelijk te maken. Of het nieuwe objectief ook onder de B.I.G.-merknaam gevoerd gaat worden en wat het objectief gaat kosten is niet bekend.

Heliar
Dit is de enige afbeelding die de fabrikant tot nu toe heeft vrijgegeven.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Rob Spanjaart

Een 12mm heliar zou toch interesssanter zijn geweest...