112-fotograaf opgepakt op verdenking brandstichting

jesse kraal 2248 4
'Als er geen nieuws is, dan maken we dat toch zelf?' zal de twintigjarige Dennis V. uit Assen vermoedelijk gedacht hebben. De fotograaf van 112drenthe.nl is aangehouden op verdenking van brandstichting. Een klassieke fout in de fotojournalistiek en ook nog eens levensgevaarlijk.

Bepaalde dingen in scene zetten of achteraf manipuleren, het zijn vergrijpen waaraan wel vaker fotografen schuldig blijken te zijn. Sommigen lijken daarin wel heel ver te gaan en zetten zelfs het leven van anderen op het spel. Fotograaf Dennis V. (20) van 112drenthe.nl is samen met een even oude handlanger opgepakt op verdenking van een reeks brandstichtingen in zijn woonplaats Assen. Dit is bevestigd door het openbaar ministerie Assen/Groningen.

Perskaart

Op 24 juli komt de zaak voor de rechter volgens De Telegraaf. Het gaat in totaal om zeven brandstichtingen tussen december 2011 en maart 2012. Op zijn Facebookpagina zien we Dennis V. poseren met zijn perskaart, mocht de rechter hem schuldig bevinden, dan zal hij deze zeer waarschijnlijk mogen inleveren.

Verwarring

De 22-jarige fotograaf Dennis Venema uit Hoogezand, die vergelijkbare foto's maakt als Dennis V uit Assen, is de verwarring beu en plaatst daarover een bericht op zijn website. Hij maakt daarin duidelijk niet dezelfde persoon te zijn als de verdachte van de brandstichtingen.

Vuur
Foto: Shutterstock

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van R.D

Het is een eigen gemaakte perskaart. Printen en lamineren ik zie er zoveel voorbij komen.

afbeelding van Marco Mackenbach

En dan te bedenken dat veel 'echte' uitgevers het niet anders doen. Niks bijzonders dus en ook niets mis mee.

afbeelding van Marco Mackenbach

Hij is niet de eerste en zal ook vast niet de laatste zijn.
Wat zou hij er nu over denken? Gelukkig heb ik de foto's nog?

afbeelding van Roy Bijster

Een klassieke fout inderdaad als hij schuldig wordt bevonden.

Ik vind de toon van het artikel echter erg neigen naar dat hij schuldig is.
Hij is een verdachte. En een verdachte is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.