10 Best 10 opent competitie

Redactie 549 0
Voor de derde keer is de internationale fotowedstrijd 10 Best 10 van start gegaan. De competitie wordt georganiseerd door het luxe stockfotobureau Win-Initiative, opgezet door de in New York woonachtige Nederlandse fotograaf Hans Neleman.

De 10 Best 10-fotowedstrijd is open voor fotografen van over de hele wereld. Het doel van de competitie is het schieten van de tien meest opvallende, boeiende en schrijnende foto's. De organisatie is dan ook op zoek naar een innovatieve waaghals, naar eigen zeggen het 'next best talent' die 'out of the box' kan denken. Het wordt benadrukt dat iedereen mee kan doen met welke camera dan ook, of je nu fotografeert met een iPhone of pinhole, Polaroid of Hasselblad. Natuurlijk accepteren ze ook foto's uit een 'gewone' dslr.

Geen categorieën

Bij de 10 Best 10-competitie wordt geen gebruik gemaakt van categorieën; alles komt op dezelfde stapel binnen. Of de foto's nu in hoge of lage resolutie zijn, het gaat erom dat het er tien zijn. Ze hoeven niet eens een serie te vormen, het gaat enkel om de kwaliteit en het aantal. Meedoen kost je 25 dollar per tien foto's en dat mag je zo vaak doen als je wilt. Leden van Win-Initiative doen gratis mee en natuurlijk biedt de organisatie daarom meteen de kans om direct lid te worden.

Prijzen

Dit jaar zullen de foto's beoordeeld worden door een tienkoppige jury met onder andere Mario Estrada van Hipstamatic, Elizabeth Avedon en galeriehouder Peter Hay Halpert. De tien finalisten krijgen prijzenpaketten van sponsoren als Impossible en Hipstamatic, maar alleen de hoofdprijswinnaar krijgt een tentoonstelling in New York en een spread in fotografietijdschrift Eyemazing. Om mee te doen moeten nieuwe deelnemers zich eerst registreren, voordat ze hun inzending kunnen uploaden.

De Grand Prize Winner van vorig jaar, Kylie Coutts:

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie