‘Angels and Demons’ gefotografeerd voor Sensation

‘Angels and Demons’ gefotografeerd voor Sensation

Nadja Geskus 1065 0
Topfotograaf Reinier van der Aart fotografeerde voor Sensation bekende Nederlanders als Angels and Demons. Yoram de Kock gaf de foto's nog een extra bewerking die het helemaal af maakte.

‘De opdracht was om de modellen zo mooi mogelijk op de foto te krijgen,’ zegt Reinier van der Aart. ‘Ik heb foto’s gemaakt van individuen. Ik vind het heel mooi om te zien hoe met de lenticulaire druktechniek die gebruikt is, in één foto verbeeld wordt hoe zelfs deze zachtaardige individuen een duiveltje kunnen worden.’ Lenticulaire druk is een druktechniek waarmee je een ander beeld onder verschillende hoeken waaronder je naar het beeld kijkt. Door die hoek te veranderen lijken de beelden in elkaar over te vloeien. Het effect ontstaat doordat men naar het drukwerk kijkt doorheen een fijn lenzenrooster, dat als een geribbelde doorzichtige laag boven de afbeeldingen is aangebracht. Een voorbeeld een van de lenteculaire Angels and Demons kun je hier bekijken. 

Kick-off Angels and Demons

De foto’s zijn uiteindelijk nog door een extra bewerking gegaan die Yoram de Kock uitvoerde. De grafisch ontwerper maakte de Angel- en Demonside van de bekende Nederlanders. De serie bestaat uit negen unieke beelden van onder andere Kim Feenstra, Valerio Zeno, Oscar Aerts en Fajah Lourens. De kunstwerken waren woensdag 22 juli zichtbaar voor een select gezelschap en vormde de kick-off van de nieuwe show van Sensation die aankomende zaterdag plaats vindt.

‘Angels and Demons’ gefotografeerd voor Sensation

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja