Maandopdracht: Sportfotografie

Maandopdracht: Sportfotografie

Christel de Wolff 3865 0
Bij sportfotografie draait het allemaal om het vastleggen van het juiste moment. Of het nou gaat om het vastleggen van een raceauto of het fotograferen van een wereldgoal. Het moment is vaak in minder dan een seconde voorbij. Daarom heb je een snelle lens en camera nodig.

Je kent de weekopdracht uit onze inspiratie nieuwsbrief, misschien heb je er al wel eens aan meegedaan. Deze maand gaan we het eens anders aanpakken. Groter!  We maken van de weekopdracht een maandopdracht, met een eigen wedstrijdgallery en toegankelijk voor zowel DIGIFOTO Pro als digifoto Starter lezers. 

Voor deze eerste editie zijn we op zoek naar jullie mooiste, spannendste, meest verrassende, meest creatieve én snelste foto's in het thema Sportfotografie

Inzenden kan tot en met 26 april 2019

We zien jullie aanmeldingen met veel interesse tegemoet. Doe je best! Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Let op: Maximaal twee inzendingen per persoon

Eerste prijs

Focus op Fotografie: Sportfotografie
Ter waarde van € 36,99

Hoe krijg je het voor elkaar om je foto's wat meer te laten lijken op professionele foto’s, zonder gelijk duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven? Een antwoord hierop krijgen, is een van de redenen waarom dit boek geschreven is. Het is geen doorsnee boek, maar feitelijk het beste van twee werelden. Enerzijds kan zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf hier tips en trucs uithalen die makkelijk zijn toe te passen in de praktijk. Anderzijds is het voor iedereen met een hart voor sport interessant om mooie sportfoto’s te bekijken. Het kloppend hart van dit boek is het gedeelte waarin het fotograferen van vijftig sporten wordt beschreven. De auteurs hebben dit op laagdrempelige wijze gedaan, alsof ze naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de sportfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van sportfotografie. Het is belangrijk dat je het gaat zíen en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken.

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede prijs

2x tickets voor de Fotofair
Ter waarde van € 30,-

In het weekend van 25 en 26 mei staat de Fotofair op de agenda, het grootste foto- en video-evenement in de Benelux. het is alweer de vijfde editie, het eerste lustrum. Kaarten voor dit evenement zijn online verkrijgbaar voor € 12,50. aan de kassa kosten ze € 15,00. Maar als winnaar van de maandopdracht hoef jij geen tickets te kopen. Je wint namelijk 2x tickets voor de grootste en leukste fotobeurs. 

Al het nieuws omtrent de Fotofair vind je hier.

Met dank aan Fotofair voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

 

Inspiratie

Inspiratie nodig? Kijk dan hier.

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Media (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op de website en sociale media van DIGIFOTO Pro.
 • Bestanden moeten kleiner zijn dan 8 MB.
 • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Media & Content zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 26 april 2019 23:59 uur.
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel