Fotowedstrijd: Voorjaar

Fotowedstrijd: Voorjaar

Redactie DIGIFO... 101295 20
Het is weer lente! Dit betekent nieuwe mogelijkheden tot het maken van gekke, leuke en spannende foto's met allerhande onderwerpen. Een goede reden voor ons om een nieuwe fotowedstrijd rondom het thema 'voorjaar' te organiseren.

Het onderwerp van je inzending kan de natuur zijn, maar net zo interessant is het fotograferen van een onderwerp dat niet zo voor de hand ligt, maar wel met het thema te maken heeft. Voor niets gaat de voorjaarszon op en daarom hebben we hele mooie prijzen om weg te geven aan de drie beste inzendingen. Na de inzendtermijn gaan wij over tot het selecteren van de winnaars, die we zo snel mogelijk bekendmaken. Ben jij de hoofdprijswinnaar? Dan krijg je, naast je prijs, een publicatie in ons magazine, waarin je het verhaal achter de winnende foto vertelt.

Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery. Inspiratie nodig? Zie hier het inspiratie-album op Facebook.

Inzenden kan tot 31 mei 2016 23:59
Let op: Maximaal 2 inzendingen per persoon, max. 8MB per inzending

Hoofdprijs: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art t.w.v. €859,-

De Sigma 50mm f/1.4 is een fantastisch objectief dat je probleemloos kunt gebruiken bij maximale diafragmaopening. De scherpte is op f/1.4 al van zeer hoog niveau, de onscherpe delen worden prachtig weergegeven en de foto's bevatten een hoog contrast. Stop het diafragma af naar f/2.8 en de scherpte is fenomenaal over het hele beeldoppervlak. Verder worden beeldfouten uitstekend gecorrigeerd. Het is een objectief met zo'n hoge kwaliteit dat iedere fotograaf er eigenlijk niet om heen kan. Beschikbaar gesteld door Sigma Benelux. www.sigmabenelux.com

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Tweede prijs: Ricoh Theta S 360° camera + VR Scope t.w.v. €399,-

Met de Ricoh Theta S 360° camera met dubbele 12 megapixel-sensor en dubbele f/2.0 fisheyelens leg je de complete wereld om je heen vast in haarscherpe 360 graden foto’s, films en haarscherpe timelapse-opnamen. Met één druk op de knop kun je al een opname starten, en voor uitgebreide instellingen en live-view kun je de Theta S via wifi koppelen met de Ricoh Theta S-app op je Android of iOS smart-apparaat. Foto's en video's kun je ook direct op je smartphone of tablet bekijken en delen met de Theta S-app, en eenvoudig bewerken dankzij de extra Theta+ en Theta+ Video-apps. Beschikbaar gesteld door CameraTools. www.cameratools.nl

Ricoh Theta S 360° camera + VR Scope

Derde prijs: Lomo'Instant Reykjavik t.w.v. €169,-

Met de Reykjavik-editie van de Lomo'Instant maak je in een handomdraai unieke instantfoto's. De camera heeft een ingebouwde groothoeklens en is verenigbaar met verschillende lens-attachments voor creatieve en experimentele fotografie-opties die heel gemakkelijk op de Lomo'Instant geschroefd kunnen worden. De camera heeft een automatische flitsstand, zodat je fantastische foto's kunt schieten met één druk op de knop. Voor meer creatieve mogelijkheden kun je ook kiezen voor de twee handmatige standen. Beschikbaar gesteld door Lomography. www.lomography.nl

Lomo'Instant Reykjavik

Met dank aan Sigma Benelux, CameraTools en Lomography voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken (max 8MB). Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.
 • Inzendingen bekijken
  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 31 mei 2016 23:59 uur.
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Gee

Leuk weer een nieuwe fotowedstrijd. Maar wanneer komt de uitslag van de fotowedstrijd Najaar? Die heb ik nog nergens terug kunnen vinden.

afbeelding van Tim

Hoi Gee, de uitslag is in januari bekend gemaakt, zie http://www.digifotopro.nl/content/uitslag-fotowedstrijd-najaar

afbeelding van Gee

Gevonden, bedankt!

afbeelding van Enka

de uitslag is in januari bekend ????winter?

afbeelding van mirjamfroukje

Het is weer lente, er worden allemaal jonge dieren geboren zoals deze lieve geitjes

afbeelding van Manita Pakvis

Naam foto: 'Condens Edelhert'.

afbeelding van VisualVerve

Leuk, ik hou ervan :)
Succes allen

afbeelding van mario-davis_134872

Op welke manier breng je een stem uit op een foto?

Grtz.

afbeelding van mario-davis_134872

?!

afbeelding van mario-davis_134872

Krijg je hier ook antwoord op een vraag.......

afbeelding van Tim

Hoi Mario, er kan niet gestemd worden op de foto's. Je kan wel foto's een 'like' of 'hartje' geven. De redactie kiest uiteindelijk de winnaars uit

afbeelding van mycom2

LS,nadat ik heb ingelogd ,dat is te zien ,ga ik naar foto wedstrijd voorjaar klik op upload foto dan krijg ik venster U heeft onvoldoede toegangs rechten en ga ik automatisch naar uitgelogd in het systeem kort om ik kom niet in het systeem ,kunt U hier naar kijken groet cor-boers

afbeelding van Tim

Beste Cor, als je probeert te uploaden, zie je dan dat je bent ingelogd? Anders even op F5 of Ctrl-F5 klikken, zodat je je naam rechtsboven ziet, dan moet het lukken. Let op - max 8MB per inzending

afbeelding van jurre.bosman_135819

Word er gekeken naar de foto's met de meeste likes en hartjes en daar uit de de winnaar gekozen of worden uit al de foto's de winnaar gekozen?

afbeelding van Tim

De redactie kiest de winnaars uit - er wordt bij deze fotowedstrijd niet gekeken naar de likes/hartjes

afbeelding van Anoniem

Ik heb twee foto's ingezonden voor de voorjaar wedstrijd, maar zie ze niet in de wedstrijdgallery. Zie ze wel in de lezersgallery.

afbeelding van stroom12_136033

Ik ben niet anoniem, was alleen niet ingelogd, iedere keer als ik van pagina wissel binnen jullie site, dan ben ik weer uitgelogd.

afbeelding van stroom12_136033

Ha, laat maar, kan ze nu wel zien. Op de desktop blijf ik wel steeds ingelogd, maar op de tablet niet. Opgelost.

afbeelding van Andrea Vanden Abeele

Als amateur fotograaf heb ik toch even gedurfd om een foto in de wedstrijd van lente te gooien. hopelijk krijg ik leuke commentaar maar zeker opbouwende.

afbeelding van Tibo Deckers

Wanneer komt de foto uitslag van voorjaar