Stuur je urbexfoto's in!

Fotowedstrijd: Urbex 2019

Christel de Wolff 6938 0
Take nothing but photos, leave nothing but footprints. Dat is het credo wat veel urbexfotografen hanteren. Dat is maar goed ook, want urbexfoto's zijn vaak plaatjes die een blik werpen op het verleden. We zijn benieuwd naar jullie bijzondere platen en vooral ook naar het verhaal hierachter!

Inzenden kan tot en met 30 november 2019

We zien jullie aanmeldingen met veel interesse tegemoet. Doe je best! Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Let op: Maximaal twee inzendingen per persoon

Eerste prijs

Cadeaubon CameraNU.nl  
Ter waarde van € 50,-

Welke prijs is mooier dan één die je zelf kan bepalen? Je wil dan ook zeker kans maken op deze mooie cadeaubon van CameraNU.nl ter waarde van € 50,-. De bon kan je bijvoorbeeld besteden aan de Vanguard Espod CX 203AP, een aluminium statief met een maximale capaciteit van 3,5 kilogram, een maximale hoogte van 155 centimeter en een transportlengte van 57.4 centimeter. Of wat dacht je van de Caruba Andex 1, een stevige rugtas met een comfortabele stabilisatieband, zodat je nooit meer last van je rug hebt na een dag fotograferen? Maar misschien was je wel aan het sparen voor jouw droomcamera en komt deze met deze prijs nóg een stapje dichterbij.

Met dank aan CameraNU.nl voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede Prijs

MCOPlus LUX1600 Mini LED lamp
Ter waarde van € 39,95,-

Deze Mini Led lamp geeft nog meer licht dan je denkt. De MCOPlus LUX1600 Mini LED lamp is een compacte lamp die te gebruiken is in combinatie met een camera, flitser en smartphone. De lamp beschikt over 16 ledlampen, die gezamenlijk een lichtsterkte hebben van 550 lumen. Dat is behoorlijk wat als je bedenkt dat de Mini LED lamp het formaat heeft van een pinpas met een dikte van 1,5 centimeter. Met deze prachtige prijs maak je nog mooiere foto's bij moeilijke lichtomstandigheden.

Met dank aan Lamina voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs

Boek 'Focus op fotografie – Fotograferen in elke situatie'
Ter waarde van € 34,99

Fotograferen op urbexlocaties moeilijk? Met dit boek van Frank Doorhof kan je daadwerkelijk in élke situatie fotograferen. Leer hoe je het beste kan fotograferen in kleine ruimtes, of weet juist het perfecte plaatje te kunnen schieten in een enorm grote urbexlocatie. Het boek hanteert veel verschillende onderwerpen en heeft prachtige voorbeeldfoto's uit de praktijk waardoor je jouw foto's naar een volgend niveau kan tillen. 

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Kijk dan hier.

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Media (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op de website en sociale media van DIGIFOTO Pro.
 • Bestanden moeten kleiner zijn dan 8 MB.
 • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 30 november 2019 23:59 uur.
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel