Stuur je straatfotografie in!

Fotowedstrijd: Straatfotografie 2019

Christel de Wolff 5348 2
Straatfotografie is een populair genre, waarin je verschillende werkwijzes kunt aannemen. Ga jij stiekem te werk of maak je het liefst portretten en vraag je iedereen eerst om toestemming voordat je een foto maakt? Hoe je het ook aanpakt, wij zijn op zoek naar de beste foto's die de verhalen vertellen van het dagelijks leven op straat. Succes!

Inzenden kan tot en met 30 juli 2019

We zien jullie aanmeldingen met veel interesse tegemoet. Doe je best! Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Let op: Maximaal twee inzendingen per persoon

Eerste prijs

GODOX SPEEDLITE V860II
Ter waarde van € 259,-

De Godox Speedlite V860II is een reportageflitser met een zowel kantel- als roteerbare kop. Het zoombereik van 20 tot 200mm kun je zowel automatisch laten bepalen als handmatig instellen. Dankzij de display, de duidelijke knoppen en een centraal instelwiel met een goede grip is de bediening heel eenvoudig en intuitief. De flitstrappen zijn in te stellen van 1/128e tot volledig vermogen bovenop vele functies als multiflitsen, S1 en S2 slave-functies, synchronisatie op het tweede gordijn en belichtingscompensatie. Het hoge vermogen van de li-ion accu zorgt niet alleen voor meer flitsen, maar houdt het ook langer vol. Voor extra betrouwbaarheid is er een beveiliging tegen oververhitting toegevoegd. De Godox Speedlite V860II kan dienen als master voor het aansturen van andere flitsers, maar is ook compatibel met het draadloze Godox X-systeem waarbij je flitsers in vijf groepen kunt opdelen en kunt beschikken over 32 kanalen voor eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Meegeleverd met de Godox Speedlite V860II worden het flitsvoetje, de accu en acculader, netsnoer voor de oplader, beschermende pouch en een engelstalige handleiding.

Met dank aan Disnet voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede Prijs

PEAK DESIGN PAKKET
Ter waarde van € 205,-

Transcontinenta heeft een prachtig pakket samengesteld met o.a de Peak Design Cuff, Peak Design Everyday Sling Bag en de Peak Design Slide. De Peak Design Cuff is de meest elegante, onopvallende manier om je camera te beschermen tegen het onverhoopt vallen. Verbind je camera of verrekijker snel en veilig met Peak Design’s unieke, universele Anchor Link-systeem met een draagvermogen van minimaal 90 kg. De polsband klikt magnetisch in de open positie, of sluit comfortabel om je pols voor extra veiligheid. Met de Everyday Sling kan je een DSLR met een objectief of mirrorless camera met 1-2 objectieven, een 11" laptop cq. tablet herbergen. Deze Everyday Sling is gemakkelijk uit te breiden tot maximaal 5 liter inhoud en herdefinieert wat een slingtas eigenlijk zou moeten zijn. Als onderdeel van de vaak bekroonde Peak Design Everyday tassenlijn, beschikt de Everyday Sling 5L over een ongeëvenaarde toegang tot je spullen. Tenslotte heb je met de Peak Design Slide de meest veelzijdige professionele cameradraagriem ter wereld. De nieuwe ge-upgrade Peak Design Slide kan zowel als een sling-, nek-, of schouderriem gebruikt worden.

Met dank aan Transcontinenta voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs

BOEKENPAKKET
Ter waarde van € 68,95

1x Lightroom CC boek voor Digitale Fotografe
Sinds het verschijnen van Adobe Lightroom 1.0 is het in vele talen vertaalde Lightroom voor digitale fotografen van Scott Kelby het bestverkochte Lightroom-boek van de wereld. Ook in dit nieuwe boek voor Lightroom CC (of Lightroom 6; ze hebben dezelfde extra functies) hanteert Scott dezelfde veelgeprezen, stapsgewijze en duidelijke aanpak en vormgeving waarmee het leren van Lightroom leuk en gemakkelijk wordt. Scott laat je meer zien dan alleen wat elke schuifregelaar doet (dat doen al die andere Lightroomboeken ook). In dit boek demonstreert hij zijn eigen favoriete instellingen en zijn bewezen stapsgewijze methode voor het leren van Lightroom. Zo gebruik je Lightroom vanaf het begin als een professional.

1x Photoshop Tools voor Fotografen 
In Photoshop Tools voor fotografen deelt fotograaf en auteur Glyn Dewis Photoshop op in slechts drie hoofdfuncties: laagmaskers, penselen en overvloeimodi. Glyn onderwees duizenden mensen online, in persoon en via zijn bestsellerboeken; The Photoshop Workbook en Photograph Like a Thief. Steeds weer zag hij dat zodra gebruikers deze drie gereedschappen echt begrijpen, er niets is dat ze ervan weerhoudt om in Photoshop te verwezenlijken wat ze willen realiseren.

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Kijk dan hier.

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Media (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op de website en sociale media van DIGIFOTO Pro.
 • Bestanden moeten kleiner zijn dan 8 MB.
 • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 30 juli 2019 23:59 uur.
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van blomme_154188

Heb 2 foto's geupload, van 1 foto heb ik de titel verandert, maar toen is ie verdwenen uit de lijst. Vreemd.

afbeelding van Christel de Wolff

Hi René, dat is vreemd inderdaad. Kun je proberen de foto's nog een keer te uploaden?