Stuur je minimalistische beelden in!

Fotowedstrijd: Minimalisme

Christel de Wolff 5231 4
Een krachtige foto is niet per definitie een foto waarop veel gebeurt. Een simpele foto, met weinig elementen, kan soms een grote impact maken. Bij minimalistische fotografie draait het dan ook om het schrappen van overtollige elementen, die de aandacht afleiden van het hoofdonderwerp. Hiermee vestig je de aandacht van kijkers op een of twee basiselementen. Wij zijn op zoek naar jouw mooiste en meest creatieve minimalistische beeld! Verras ons. Succes en veel plezier.

Wij zijn voor deze fotowedstrijd op zoek naar jouw mooiste minimalistische foto's. Het maximum aantal inzendingen per persoon is twee!

Inzenden kan tot en met  31 januari 2019

We zien jullie aanmeldingen met veel interesse tegemoet. Doe je best! Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Let op: Maximaal twee inzendingen per persoon

Eerste prijs

NiSi Benelux Landscape Set T.W.V. €449,-

Deze speciale en professionele NiSi set voor het 100mm systeem is samengesteld met behulp van onze NiSi ambassadeurs, en is bedoeld voor iedereen die zijn landschapsfotografie naar een hoger niveau wil tillen. Een mooie set voor het perfect in balans brengen van de belichting voor schitterende zonsondergangen en wolkenluchten met het NiSi Medium GND verloopfilter. Het NiSi ND1000 filter maakt het mogelijk om overdag met zeer lange sluitertijden te werken voor het vervagen van water en wolken. En met het NiSi Pro CPL polarisatiefilter is het mogelijk om reflecties te verminderen en het contrast en de kleurverzadiging te verhogen. Net als alle andere NiSi filters, zijn ook deze filters gemaakt van 100% optisch glas waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik met hoge resolutie camera’s en objectieven. De filters hebben een zeer lage reflectie, zelfs bij het fotograferen met de zon in beeld. Ook zijn ze voorzien van een Nano coating waardoor vuil en vocht niet hecht. Hierdoor zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken en rollen druppels er direct vanaf. De set wordt geleverd inclusief de V5 PRO filterhouder en drie extra bevestigingsringen voor diverse filtermaten.

Met dank aan Transcontinenta voor het beschikbaar stellen van deze prijs

Tweede Prijs

NiSi Benelux Introduction Set T.W.V. €249,-

Deze speciale NiSi set voor het 100mm systeem is samengesteld met behulp van onze NiSi ambassadeurs, en vormt een mooie beginners set voor iedereen die schitterende zonsondergangen en wolkenluchten wil vastleggen. Het bevat het meest universeel inzetbare NiSi Medium GND verloopfilter voor het perfect in balans brengen van een heldere lucht en een donkere voorgrond. Net als alle andere NiSi filters, is ook dit Medium GND filter gemaakt van 100% optisch glas waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik met hoge resolutie camera’s en objectieven. Het filter heeft een zeer lage reflectie, zelfs bij het fotograferen met de zon in beeld. Ook is het filter voorzien van een Nano coating waardoor vuil en vocht niet hecht, hierdoor zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken en rollen druppels er direct vanaf. De set wordt geleverd inclusief de V5 Alpha filterhouder en drie extra bevestigingsringen voor diverse filtermaten.

Met dank aan Transcontinenta voor het beschikbaar stellen van deze prijs

Derde prijs

Pixum Fotoboek XXL T.W.V. €119,95

Wie denkt aan het maken van fotoboek, denkt aan Pixum. De Rolls Royce onder de fotoboeken. Of het nu gaat om een reisalbum, een familiekroniek, een modellenboek, een kookboek... Bedenk het en Pixum kan het maken. Altijd in topkwaliteit en uiteraard in verschillende formaten, papiersoorten, kaften en bindingen. De keus is welhaast eindeloos. In een Pixum Fotoboek bundel je jouw mooiste momenten en herinneringen! Pak jij de derde prijs, dan mag je bij Pixum een fotoboek samenstellen tot een maximaal bedrag van €119,95. Staand, liggend, zijdeglans, hoogglans of mat, wel of geen layflatbinding? Aan jou de keus! Jij mag en kan het boek inrichten zoals jij het wilt.  

Met dank aan Pixum voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Vierde prijs

GGS Fotospeed F1 Kingkong schouderriem T.W.V. €89,-

De GGS Fotospeed F1 Kingkong Schouderriem is zeer comfortabel en handig. Zo kun je de lengte makkelijk verstellen en hoef je je geen zorgen te maken over een heen en weer schuivende camera. Met de slip-lock zet je de stand van de camera vast wanneer je onderweg bent en net zo makkelijk ontgrendel je deze weer wanneer je een foto wilt maken. Wat deze schouderriem ook handig maakt is de connector die je gebruikt om je camera aan de schouderriem vast te maken. Deze connector is met een simpele druk op een knop los te koppelen van de riem en is zo vormgegeven dat deze Arca-Swiss compatibel is.

Met dank aan Lamina voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Kijk dan hier.

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Bestanden moeten kleiner zijn dan 8 MB.
 • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 31 januari 2019 23:59 uur.
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van bhofman

Ik lees in de wedstrijdvoorwaarden dat: inzenden is mogelijk tot en met 31 januari 2019 23:59 uur

Vandaag 31 januari heb ik een foto op in de galerij geplaatst het is mij niet gelukt die aan deze wedstrijd toe te voegen.

Kan ik nog mee doen?

afbeelding van Pim Geerts

Hoe zit 't met beoordelen? :-D #duuuuuurtlang!

afbeelding van BertL

Het is inmiddels september. Je zou toch wel verwachten dat er zo langzamerhand een uitslag is.

afbeelding van BertL

Het is nu zowat een jaar na de sluitingsdatum. Volgens mij kunnen we de uitslag wel vergeten (o nee, dat vergeten doet de redactie wel)