Stuur je automotive fotografie in!

Fotowedstrijd: Automotive 2019

Christel de Wolff 2844 2
Voor veel mensen is de auto veel meer dan alleen maar een vervoersmiddel. Ook voor fotografen, want de strakke of juist ronde lijnen van een auto kunnen bijzonder fotogeniek zijn. Ga de straat op en verras ons met de mooiste, meest karakteristieke Automotive foto. Succes!

Inzenden kan tot en met 31 augustus 2019

We zien jullie aanmeldingen met veel interesse tegemoet. Doe je best! Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Let op: Maximaal twee inzendingen per persoon

Eerste prijs

Fujifilm X-T100 met XC15-45mm objectief      
Ter waarde van € 599,-

Deze prijs wil je winnen. De Fujifilm X-T100 zit boordevol geavanceerde functies, zoals een hoogwaardig hybride autofocussysteem dat zelfs de actiefste onderwerpen kan bijbenen. Daarnaast beschikt de camera over een snelle 6fps-modus voor continuopname, een hi-res elektronische zoeker en een draaibaar aanraakscherm. De X-T100 produceert niet alleen adembenemende foto's, maar is ook geschikt voor video. Profiteer van 4K-opname of full HD 100fps voor super-slow-motion-films. Bij de camera krijg je tevens de XC15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ. Dit is de kleinste en lichtste verwisselbare zoomlens die compatible is met de Fujifilm X-serie. Kortom, veel fotografeerplezier met deze geweldige prijs!

Met dank aan Fujifilm voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede Prijs

Fotoboek XXL of vierkant van Pixum
Ter waarde van € 75,-

Presenteer jouw mooiste foto's op een professionele en duurzame wijze, in een groot fotoboek van Pixum. Het boek wordt bedrukt op professioneel fotopapier en op hoogwaardig papier. Je kunt boeken maken tot wel 178 pagina's. je hebt de keuze tussen staand XXL, liggend XXL of een vierkant 30 x 30 cm formaat.

Met dank aan Pixum voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs

Van Duuren Media boekenpakket
Ter waarde van € 56,99

Focus op fotografie: Sportfotografie 
Sportfotografie is een onderdeel van de fotografie dat door veel mensen wordt beoefend. Een groot deel hiervan ervaart echter dat hun foto's er niet uitzien zoals die in magazines en kranten verschijnen. Hoe krijg je het voor elkaar om je foto's wat meer te laten lijken op professionele foto’s, zonder gelijk duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven? Een antwoord hierop krijgen, is een van de redenen waarom dit boek geschreven is.

Beter fotograferen met je smartphone
Het cliché zegt dat de beste camera de camera is die je bij je hebt. Dat geldt steeds meer voor de camera in je smartphone. Een smartphone heb je altijd bij je en de camera en software die in die smartphone zitten worden constant verbeterd; een matige foto wordt door de software in een mooie foto omgezet.  In dit boek leer je niet alleen werken met de camerasoftware van de fabrikant, maar leer je hoe je de foto's beter kunt maken met apps als Apple Foto’s, Google Foto’s of Snapseed.

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Kijk dan hier.

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Media (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op de website en sociale media van DIGIFOTO Pro.
 • Bestanden moeten kleiner zijn dan 8 MB.
 • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 31 augustus 2019 23:59 uur.
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van rfderooij_170258

Hoi,
Ik heb een foto toegevoegd, alleen zie ik de exif/meta-gegevens niet bij mijn foto staan, ik heb de foto in Lightroom nabewerkt, en geëxporteerd. Hoe krijg ik de meta-gegevens verwerkt in mijn foto, op deze site?

afbeelding van Christel de Wolff

Hi Roy,  het kan zijn dat je metagegevens zijn gewist bij het exporteren. Veel fotografen hebben dit (bewust of onbewust) aan staan in Lightroom.