Foto's op een groot scherm zoals je tv bekijken

Christel de Wolff 25775 1

Wanneer je je foto's op je laptop of desktop computer hebt bewerkt, wil je deze natuurlijk graag eens op een groot scherm bekijken. Bij veel mensen is de televisie het grootste scherm wat ze hebben staan. Het is echter niet altijd duidelijk hoe je op een snelle en gemakkelijke manier je foto's op je tv kunt bekijken. Wij leggen het uit.

Een goede gekalibreerde monitor voor je fotobewerking hoeft niet extreem groot te zijn. Sterker nog, wanneer je er recht voor zit kan een beeldscherm ook té groot zijn. Maar wanneer je je foto's graag op een groot scherm toont aan je vriendne en familie is het wel fijn om een groot beeldscherm te hebben. Veel mensen vergeten dat ze stiekem al een groot scherm hebben staan. Je tv! 

Je staat er misschien niet bij stil, maar op je televisie kun je natuurlijk veel meer bekijken dan de reguliere zenders en Netflix. Ben je op zoek naar een mooie tv om je foto's op te bekijken? Bekijk dan alle Smart TV aanbiedingen om te kunnen profiteren van een mooie deal. Op de slimme tv's van tegenwoordig kun je op vele manieren foto's bekijken, je moet alleen even weten hoe je dat moet doen.  Hieronder een aantal mogelijkheden!

Foto's op je televisie bekijken via HDMI-aansluiting

Verreweg de snelste manier om je foto's op je televisie te bekijken is door je laptop met je televisie te verbinden door middel van een HDMI-kabel. Op die manier kun je je televisie als tweede scherm gebruiken of je scherm spiegelen en kun je met je laptop het beeld aansturen. Let wel, dit is alleen de snelste manier wanneer je een HDMI-kabel bij de hand hebt en zowel je televisie als laptop voorzien is van een HDMI-poort. Moet je op zoek in een wirwar van kabels waar je ookalweer die HDMI-kabel had gelaten? Dan zijn de twee mogelijkheden hieronder waarschijnlijk sneller en makkelijker! 

Foto's afspelen via een USB-stick

Op de meeste smarttv's zitten tegenwoordig meerdere USB-aansluitingen. Je kunt dus een mapje van de foto's die je wil laten zien maken en deze op een USB-stick zetten. Deze kun je vervolgens in je televisie prikken en laten afspelen. Veel televisies hebben leuke functies als het gaat om slideshows. Zo kun je ze op een snelle, gemiddelde en langzame afspeelsnelheid laten zien, met mooie overgangen en zelfs met een leuk muziekje eronder! Gaat het te snel? Dan kun je de slideshow op pauze zetten met de afstandsbediening van je televisie. Ook is het mogelijk om de foto's op je televisie niet automatisch maar handmatig te bekijken. Ook dan gebruik je je afstandsbediening om door te klikken naar de volgende afbeelding.

Je foto's naar je televisie streamen

Nog makkelijker dan het zoeken naar een USB-stick of HDMI-kabel is toch wel het streamen van je foto's naar je tv. Veel camera's hebben deze mogelijkheid, dus dan komt er niet eens een laptop of tablet aan te pas! Het is wel belangrijk om het apparaat waarmee je je foto's naar je tv wil streamen te verbinden met het juiste wifinetwerk. Alleen wanneer twee apparaten op hetzelfde wifinetwerk zijn aangesloten kunnen ze met elkaar communiceren. De mogelijkheden om te streamen vind je meestal bij de optie 'streamen' bij Android of 'Airplay' bij iOS apparaten. Per cameramerk is het verschillend waar je de streamingmogelijkheden kunt vinden, maar meestal vind je in het menu van je camera een funcitie die 'tv-link' of 'wifi-link' heet. Het is wel belangrijk om een goede en snelle internetverbinding te hebben wanneer je je foto's wil streamen op je televisie. Anders gaat de content haperen en dat levert geen fijne kijkervaring op. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel

afbeelding van Matt H. Imaging

Ik mis optie 4:

Afspelen vanaf je NAS.