Kan je geen model vinden? Maak er eentje!

Elk gezicht dat je hier ziet is nep

Siem van Woerkom 905 2
100.000 gezichten, die in te zetten zijn voor iedere marketing klus aangezien het geen echte mensen zijn. Super handig! Of een beetje creepy?

Heeeele goedkope modellen

Hoe nep wil je het hebben? Icons8 is een bedrijf dat foto's nodig had voor een nieuwe marketingscampagne en hieraan niet te veel geld kwijt wilde zijn. Daarom hebben ze uiteindelijk (AI) gegenereerde foto's gemaakt, een bron van maar liefst 100.000 door AI gegenereerde gezichten die voor altijd royaltyvrij blijven aangezien er geen echte mensen in voor komen. Hoewel er enkele portretten zijn die er glitchy (en dus nep) uitzien (kijk in onderstaande foto's eens naar het haar van de vrouw..), zijn er toch daadwerkelijk een hoop die zouden kunnen concurreren met de echte mensen die je op stockfoto's voorbij ziet komen.

Makkelijk te zoeken en kiezen

Wanneer je door de gallery scrollt, welke hier te vinden is, blijkt al snel dat de technologie echt enorme stappen heeft genomen. Het bedrijf wil hun AI-portretten op verschillende manieren gebruiken, waarvan vele ideaal zijn voor digitale ontwerpers. Hun gratis afbeeldingen kunnen worden gebruikt voor web- en mobiele applicaties, e-mailnieuwsbrieven, bestemmingspagina's, gebruikersavatars en meer. Ze bieden een scala aan leeftijden, gezichtsvormen en etnische groepen, maar ze hebben allemaal een constante grootte en hebben een lichte achtergrond en hetzelfde licht op het gezicht. Dit maakt het gemakkelijk om meerdere (nep) mensen in één afbeelding te compileren of in hetzelfde project op te nemen.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over deze ietwat dystopische vooruitgangen. 

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem

afbeelding van Ans van de Sluis

Toch leuk!

afbeelding van Ton de V

Jammer alleen dat bijna alle gezichten niet compleet zijn, wat zou de reden zijn? Toch een beetje bescherming van de plaatjes?