Fotograaf neergeschoten door tieners die een foto van hem wilden

Fotograaf neergeschoten door tieners die een foto van hem wilden

Eefke Burg 1129 1
Drie tieners uit Phoenix zijn gearresteerd nadat ze een fotograaf in Encanto Park zouden hebben neergeschoten. Volgens de Phoenix Police Department nam de fotograaf foto's in het park toen de jongens hem vroegen om hun foto te nemen. Nadat hij ze had gefotografeerd, schoten ze negen keer op hem met een pistool. Het waren de foto's die hij had genomen die de politie hielp de verdachten te identificeren.

Fotograaf neergeschoten in Encanto Park

De 33-jarige fotograaf nam op 12 september rond 21.00 uur hij foto's met zijn camera op een statief in Encanto Park. Drie tieners benaderden hem en vroegen hem om hun foto te maken. Hij zei aanvankelijk dat hij $ 20 in rekening bracht voor foto's, maar toen stemde hij ermee in om er gratis foto's van hen te nemen.

Lees ook: Fotograaf die viraal ging met Grinch foto's aangeklaagd 

Nadat ze hun foto's hadden gemaakt, noemden de jongens de fotograaf 'nigger,' wat de fotograaf niet prettig vond. Deze zei daarop vriendelijk: "Jongen, je kunt het N-woord niet zeggen. Je bent niet zwart.' Maar de tieners gingen door en kort daarna haalden twee van hen hun pistool en schoten negen keer op de fotograaf.

Fotograaf Marcus Trapp

Omdat de neergeschoten fotograaf die avond live streamde op Facebook Live, legde hij het hele incident vast op camera. Je kunt het zien in de onderstaande video, maar houd er rekening mee dat het verontrustende beelden zijn, die je wellicht liever niet wil zien.

 

 

 

Telefoon en camera van neergeschoten fotograaf niet gestolen

Hoewel dit zeker een vreselijk incident was, had de fotograaf in een aantal dingen geluk: de tieners lieten de telefoon en camera achter van de fotograaf. Dus nadat hij werd neergeschoten, slaagde de fotograaf er op de een of andere manier in om een ambulance te bellen en zij brachten hem naar het ziekenhuis. Hoewel hij kritieke verwondingen heeft opgelopen, is zijn toestand nu stabiel en wordt van hem verwacht dat hij volledig zal herstellen.

Lees ook: Windows of Mac?

Omdat de tieners de camera niet hebben meegenomen en de geheugenkaart ook niet hebben vernietigd, kon de politie ze identificeren aan de hand van hun foto's die de fotograaf eerder had genomen. Volgens de politierapporten zijn twee van de schutters 18 en één is 17 jaar oud. Ze werden gearresteerd in verband met de schietpartij en twee van hen hadden nog steeds de pistolen ten tijde van de arrestatie.

De fotograaf vertelde ABC15: 'Ik ben hier alleen nog vanwege een zegen van God.' Hij vraagt zich vooral af waarom het gebeurd is. 'Ik was alleen maar aardig voor hen,' voegde hij eraan toe.

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke

afbeelding van Ton de V

Vreselijk wat een stelletje criminelen en gelukkig zijn ze dom geweest.