Gratis Photoshop plugins om jouw foto's nog sneller en beter na te kunnen bewerken.

7 gratis Photoshop plugins

Eefke Burg 4410 2
Photoshop plugins, wij zijn er dol op. Voor elke fotograaf die erg veel doet aan nabewerking, zorgen plugins ervoor dat je jouw bewerkingen sneller kan uitvoeren. Met deze gratis Photoshop plugins kan je creatieve effecten bereiken in jouw foto’s.

Gratis Photoshop plugins 1: Fractal flames

Fractal flames ooit van gehoord? Waarschijnlijk niet. Fractal Flames is een plug-in gebaseerd op natuurlijke vlammen gemaakt door Scoot Draves in 1992. Het helpt je om verbluffende natuurlijke vlammen te maken in allerlei verschillende kleuren.

Download de gratis plugin hier.

Gratis Photoshop plugins 2: Fontea

Fontea is ontworpen door mensen die niet erg onder de indruk waren van het aantal fonts dat beschikbaar is in Photoshop. Met de plugin heb je beschikking over meer dan 800 gratis Google fonts, maar wat misschien nog wel handiger is, is dat deze fonts ook automatisch worden bijgewerkt vanuit de Googlebibliotheek.

Download de gratis plugin hier.

Lees ook: Madonna maakt krachtige statement omtrent naaktfoto’s

Gratis Photoshop plugin 3: Griddify

Wie vaker met wat exactere ontwerpen te maken heeft gehad weet dat het grid van Photoshop nog wel wat te wensen overlaat. Met Griddify kan je jouw grid samenstellen zoals je dat wil. Handig.

Download de gratis Photoshop plugin hier.

Gratis Photoshop plugin 4: Denoiser

Met Photoshop zelf kan je al wel een aantal dingen doen om ruis in jouw foto te verminderen. Wil je nog meer kunnen aanpassen, dan is Ximagic Denoiser wat voor jou. De plugin zorgt ervoor dat je zeven verschillende methodes kan inzetten om ruis te reduceren.

Download de gratis Photoshop plugin hier.

Gratis Photoshop plugin 5: BW Conversion

Er zijn een heleboel krachtige zwart-wit converters op de markt, maar deze gratis plugin heeft veel extra features. Je hebt hiermee volledig controle over de tonale respons van rood, geel, groen, cyaan, blauw en magenta en tussenliggende tinten. Je kan de kleurrespons van elke kleur veranderen naar wit of zwart, zonder de andere kleuren te beïnvloeden.

Download de gratis Photoshop plugin hier.

Gratis Photoshop plugin 6: Local contrast enhancement

Met deze gratis Photoshop plugin kan je het lokale contrast in jouw foto verbeteren. Je kan hiermee de details van een afbeelding beter naar voren brengen. De plugin werkt door het contrast van de waarde van een pixel en de gemiddelde waarde van de aangrenzende pixels in een aangrenzend gebied van de foto te vergroten. Met behulp van de plugin kan je het contrast in een foto laten toenemen, maar ook de grootte van het lokale gebied wat beïnvloed wordt en de mate van vermenging met de originele foto bepalen.

Download de gratis Photoshop plugin hier.

Gratis Photoshop plugin 7: On1 foto effecten 10.5

Honderden stapelbare filters, presents, randen en texturen om je foto’s van een ander sausje te voorzien. Foto’s bewerken was nog nooit zo makkelijk. Met deze plugin kan je flink spelen met allerlei effecten die je kan toepassen op je foto’s.

Download de gratis Photoshop plugin hier.

 

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke

afbeelding van news_167790

Dankjewel, Eefke. Helaas is Fontea niet meer beschikbaar sinds 25-1-2019. Althans niet via de aangegeven link.

afbeelding van Ruud Duk

Beste Eefke,
Dank voor het aanbod ,maar helaas zijn de meeste filters niet voor de Mac geschikt en sommige zijn uit 2005?Alleen de On1 kon ik gebruiken.
Doe ik het daar voorlopig maar mee.
Met vriendelijke groet
Ruud Duk